Ακόμα δεν έχετε επισκεφθεί το Momo στην Καλλιθέα; Σάντουιτς, burger, hot dogs, πλέον και paella αλά Μανχάταν στα πόδια σας!

Συνήθως τα καλά στέκια για φαγητό τα εντοπίζουν τα αγόρια. Έτσι έγινε και με το Μοmo, που μου έμαθαν οι φίλοι μου από τις koukides.gr. Καλλιθεώτες 20 something, που αλωνίζουν την Αθήνα αποφάσισαν μια Κυριακή πρωί να δώσουμε ραντεβού στην πλατεία Κύπρου για brunch.  

Το Μοmo στεγάζεται σε μια μονοκατοικία με αυλή και λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2013. O ιδιοκτήτης Αργύρης Κουμούσης διατηρούσε εκεί για περίπου μια δεκαετία ένα καφέ γνωστής αλυσίδας. Όταν τελείωσε η σύμβαση του, επέλεξε να αλλάξει το ύφος και το περιεχόμενο. Είναι μαγαζί που κάνουν στέκι τους οι παρέες, θα μπορούσε να βρίσκεται στο Μανχάταν και να αποτελεί σκηνικό γυρισμάτων σε chick flick, όπου οι πρωταγωνίστριες λένε τα καυτά νέα τους τρώγοντας mac n’ cheese και whoopie pies, και κάνουν τα γλυκά μάτια στον μάγειρα.

Έχει αυθεντικό αμερικάνικο στυλ τόσο στη διακόσμηση όσο και στο μενού. Σκούρα ξύλινα έπιπλα, ανοιχτή κουζίνα και λεμονιές σε μια πίσω αυλή, με αρκετές πρασινάδες, φερ φορζέ και ξύλινα καθίσματα, ιδανική για πιτσιρίκια και μαμάδες που παρκάρουν εύκολα το καροτσάκι. Διαλέγετε τραπεζάκι ή στο διάδρομο, στριμωχτά μεν, με αβάντζα την εποπτεία στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει δε ή εναλλακτικά στην κύρια σάλα, όπως επίσης και στο αίθριο δίπλα στην αυλίτσα, που είναι σκεπασμένο για το χειμώνα. 

Φυσικά το Momo δεν λειτουργεί μόνο τις Κυριακές, τότε ωστόσο είναι διαθέσιμα κάποια επιπλέον πιάτα για brunch, από τις 12.00. Όλες τις υπόλοιπες μέρες σερβίρονται θαυμάσια σάντουιτς, burger, hot dogs, πλέον και paella με κοτόπουλο και λουκάνικο, ή θαλασσινή με γαρίδες, ανάμεικτη αλλά και χορτοφαγική (μετά τις 5 το απόγευμα). Σεφ στην κουζίνα είναι ο νεαρός Κώστας Βασιλόπουλος και pastry chef ο Αλέξανδρος Κόκκινος. Ο,τι βλέπετε στις γυάλινες προθήκες του, φτιάχνεται από τους ίδιους, εκτός από το ψωμί, το οποίο προμηθεύονται από γνωστό αρτοποιείο της περιοχής- κατά παραγγελία, για να χτιστούν μέσα του αυτά τα αξιομνημόνευτα melt cheese σάντουιτς.

Όλη η συνέχεια εδώ - Popaganda.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ