Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έχετε κάποιο κατοικίδιο; Δείτε τα 8 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε να κάνετε!

Όποιος έχει κατοικίδιο ξέρει ότι έχει αναλάβει μια ευθύνη.

 Κι αυτή είναι να φροντίζει, να καθαρίζει, να συντηρεί και να ταϊζει το ζώο του. Η βασική φροντίδα που πρέπει να ξέρει να προσφέρει ένας σκυλο ή γατο - γονιός χωρίζεται σε 10 βήματα:
1) Να ξέρει να αφαιρεί παράσιτα, όπως τα τσιμπούρια και να μπορεί να ψεκάσει σωστά το ζώο κάθε μήνα που χρειάζεται αποπαρασίτωση. Η γάτα ίσως θέλει ακινητοποίηση με απαλό πιάσιμο από το σβέρκο ενώ ο σκύλος περιορισμό σε έναν χώρο.
2) Να χτενίζει τη γάτα ή το σκύλο του συχνά για να μην δημιουργούνται κόμποι από τις νεκρές τρίχες! Αυτό βοηθά στην καθαριότητα τόσο του ζώου όσο και του σπιτιού.
3) Να βουρτσίζει τα δόντια του ζώου του που πρέπει να το έχει μάθει από μικρό ώστε να αποφευχθεί δημιουργία πέτρας και άλλων προβλημάτων.


4) Να μαγειρεύει κατάλληλα φαγητά για το ζώο του και να ξέρει τις ποσότητες αλλά και τις τροφές που είναι κατάλληλες για αυτό.
5) Να φροντίζει τα αυτιά του ζώου, πριν το κάνει μπάνιο, αφού πρέπει να τοποθετηθεί βαμβάκι για να μην προκληθεί ωτίτιδα.
6) Να ξέρει να κόβει τα νύχια της γάτας ή του σκύλου χωρίς να πλησιάζει το κρέας που σημαίνει αιμορραγία και πόνος!
7) Να γνωρίζει πώς να πιάσει το ζώο του αν πονά ή είναι τρομαγμένο και τέλος,
8) Να παίρνει πολλές φωτογραφίες για να αποτυπώνει τις πανέμορφες φάσεις που περνά μαζί με τον τετράποδο σύντροφο του!!!

Πηγή: beu.com.cy

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ