Αν θες φαλάφελ για να γλείφεις τα δάχτυλά σου, ο Μαρτσέλο είναι ο άνθρωπός σου : Η απόλυτη γευσιγνώστρια Νίκη Μηταρέα ξέρει...

Το Off White στην Αιόλου έχει άρωμα Ανατολής και δεκάδες τέλεια πιάτα 

"Το παλαιστινιακό φαλάφελ γίνεται με ρεβίθια, πράσινες πιπεριές, πράσο, φρέσκο κόλιανδρο και μπαχαρικά, στα οποία κυριαρχούν το κύμινο, το θυμάρι και ο ξερός κόλιανδρος, και φυσικά θέλει σωστό τηγάνισμα» μου εξηγεί με πάθος ο ιορδανικής καταγωγής σεφ Μαρτσέλο, μυώντας με στα μυστικά της ανατολίτικης κουζίνας του στο καινούργιο all day μαγαζί Off White. Πίσω από τον πάγκο της ανοιχτής κουζίνας ο σεφ ετοιμάζει με τέχνη τα φαλάφελ που μοσχοβολούν και μπαίνουν μέσα σε αραβική πίτα. Στην αραβική πίτα απλώνει απαλά χούμους και μια καλή δόση από καλοφτιαγμένη σάλτσα ταρατόρ που γίνεται με ταχίνι, χυμό λεμονιού, λίγο σκόρδο και δυόσμο και τη χρησιμοποιούν στη Μέση Ανατολή, όπως εμείς το τζατζίκι – εξαιρετικά τα χειροποίητα τουρσιά από ρέβα και αγγούρι, που μπαίνουν ψιλοκομμένα. Απαραίτητα τα λεπτοκομμένα φύλλα μαρουλιού και η ντομάτα, που χαρίζουν δροσιά και φρεσκάδα σε αυτό το καταπληκτικό τυλιχτό φαλάφελ."

"Με την πρώτη δοκιμή ανακαλύπτεις τα υλικά που ξεδιπλώνονται με τη σειρά του το καθένα και χαρίζουν ευχάριστη κι ανάλαφρη γεύση. Χορταίνεις, χωρίς όμως να αισθάνεσαι το στομάχι σου βαρύ. Μαζί με το λιμπιστικό τυλιχτό φαλάφελ ο σεφ Μαρτσέλο μου πρόσφερε και μια καυτερή σος που φτιάχνει από κόκκινες πιπεριές για να δώσω πικάντικη ένταση στη γεύση, όπως ακριβώς μου αρέσει. Στα ράφια, μέσα σε μεγάλες γυάλες φιγουράρουν η ρέβα τουρσί και το λάμπνε. «Πρέπει να το δοκιμάσεις, το φτιάχνω με τα χεράκια μου» επιμένει ο σεφ και, φυσικά, δεν θα του χαλάσω το χατίρι. Δοκιμάζω το λάμπνε (€2,50) και η δροσιά των αρωμάτων κατακλύζει τον ουρανίσκο. Η χιονάτη μπάλα καλά στραγγισμένου γιαουρτιού μαζί με βότανα, που διατηρείται σε ελαιόλαδο και αρωματικά, είναι χαρακτηριστικό της Μέσης Ανατολής. Μόλις έσβησε τη φωτιά από τη σούπα με κόκκινες φακές που έρχεται στο τραπέζι σερβιρισμένη σε πήλινο σκεύος με τη συνοδεία λεμονιού και κρουτόν από αραβική πίτα με σουμάκ."

"Ανοίγω το καπάκι και η ευωδιά της διαχέεται στην ατμόσφαιρά – ό,τι πρέπει για να ξορκίσει το κρύο. Υφή βελούδινη και γεύση ευχάριστη με διακριτικά αρώματα κύμινου και φρέσκου βουτύρου.Πήραμε και γεύση από μια σούπερ αφράτη ομελέτα γεμιστή με κασέρι Μυτιλήνης που προτείνεται ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από ομελέτες με διαφορετικά υλικά στα πρωινά που σερβίρονται στο μαγαζί. Να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Το ίδιο συνέβη και με τη συριακή τρίγωνη τυρόπιτα με ωραία χειροποίητη ζύμη και γέμιση με σπανάκι, κρεμμύδι, σουμάκ, χυμό ρόδι και λεμόνι ή με χαλούμι και δυόσμο που δοκίμασα, και ραντισμένη με μαυροσούσαμο (€2). Η φρεσκάδα ξεχειλίζει. Το ανακαλύπτεις στην ποικιλία από φρέσκιες σαλάτες, στους υπέροχους χυμούς με βάση το πράσινο μήλο και τα φρούτα των Ελλήνων παραγωγών, στα βάζα που φιγουράρουν με όσπρια, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και γλυκά του κουταλιού.

Απόλαυση να τα δοκιμάσεις επιτόπου ή να τα παραλάβεις στον χώρο σου. Όπου και να στραφεί η ματιά σου, το διατηρητέο οίκημα σε αγκαλιάζει με τη ζεστασιά και την ιστορία του. ☛Off White, Αιόλου 10, Αθήνα, 211 4087310 

Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ