A. Μέρκελ: «Περιμένω από την Ελλάδα να δείξει το ίδιο αίσθημα ευθύνης - Δεν υπάρχει το "Grexit"»

Μήνυμα ότι περιμένει από την Ελλάδα να συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της, έστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο Grexit η κυρία Μέρκελ το απέρριψε ως άμεση πιθανότητα εξηγώντας ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη.

Όπως σημείωσε επίσης οι πολιτικές της είχαν πάντα στόχο την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο τόνισε ότι γι' αυτό «πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αυτό το αίσθημα ευθύνης».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις μετά τις εκλογές της Κυριακής, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο όψεις του νομίσματος - αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ