Ζωντανεύει ξανά το παλιό Μουσείο Ακρόπολης - Διαμορφώνονται ειδικές αίθουσες για το κοινό με υλικό & πληροφορίες για την ιστορία του Ιερού Βράχου!

Το παλιό Μουσείο της Ακρόπολης επισκιάστηκε από το καινούργιο και από το 2009 παραμένει κλειστό...

Η μετατροπή του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης σε επισκέψιμο χώρο, με ανοικτά για το κοινό εργαστήρια, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να αντλήσουν πληροφορίες για την ιστορία του Ιερού Βράχου, αλλά και τμήματα προσβάσιμα μόνο σε μελετητές και επιστήμονες, με οργανωμένες - διαδραστικές αποθήκες όπου θα στεγαστούν και θα εκτεθούν διάσπαρτα θραύσματα και ευαίσθητες επιγραφές που βρίσκονται εκτεθειμένες στην ύπαιθρο, αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Το παλιό Μουσείο της Ακρόπολης επισκιάστηκε από το καινούργιο και από το 2009 παραμένει κλειστό. Όλα αυτά τα χρόνια όμως μια ζωηρή συζήτηση αναπτυσσόταν για την τύχη του και τη νέα χρήση του.

Η νέα χρήση του παλαιού Μουσείου με την αναδιοργάνωση των αποθηκών και των εργαστηρίων θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Βράχου περιορίζοντας κατά 40% τις εργοταξιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται διάσπαρτες στο μνημείο σήμερα.

Πηγή: enlefko.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ