BambooTec: Το ποδήλατο που φορτίζει τις συσκευές σας ενώ κάνετε πετάλι!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τα ποδήλατα που είναι κατασκευασμένα από μη συμβατικά υλικά, όπως το μπαμπού.

 Ακόμη περισσότερο κι από το ξύλο, το μπαμπού είναι ένα ταχέως ανανεώσιμο υλικό που μπορεί να έχει την απαραίτητη ακαμψία και αντοχή που χρειάζεται ένας σκελετός ποδηλάτου. Η εταιρία BambooTec στο Yucatan του Μεξικού που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαμπού, ελπίζει να γνωρίσει επιτυχία με την έκδοση ενός ποδηλάτου μπαμπού που περιλαμβάνει έναν μηχανισμό για να μετατρέπει την κινητική του πεταλαρίσματος σε ηλεκτρική για τη φόρτιση των τηλεφώνων και άλλων συσκευών.Ο μετατροπέας αυτός στηρίζεται στη ζάντα του τροχού και η εταιρία αναμένει να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια τάσεως 10 βολτ. Ένας ρυθμιστής κάτω από τη σέλα βοηθά στη διατήρηση της παροχής προς τη συσκευή, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε σταθερή θέση στο τιμόνι.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται διανέμεται σε τρία καλώδια USB: το ένα δίνει ενέργεια στο σύστημα πλοήγησης, το άλλο στην μπαταρία του smartphone και το τρίτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια άλλη συσκευή. Η τάση των παραπάνω από 10 βολτ που παράγεται, είναι αρκετή για να φορτίζει τρεις συσκευές ταυτόχρονα και στα δοκιμαστικά που έγιναν, εκτιμάται ότι η φόρτιση ανέρχεται περίπου στο 15 ανά λεπτό. Επιπλέον, το ποδήλατο BambooTec θα περιλαμβάνει και σύνδεση Bluetooth. Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου ποδηλάτου ελπίζουν να βρουν χρήματα για τη μαζική παραγωγή του στο Μεξικό.

Πηγή: mbike.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ