Αυτά είναι τα ταξίδια που δεν πρέπει να βγάλετε από τη λίστα των προορισμών σας! Ξεκινήστε να μαζεύετε από τώρα!

Οι γιορτές πέρασαν, και όπως θα σας πει οποιοσδήποτε ψάχνει τακτικά για προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων, τώρα… αρχίζει το πάρτι.

 Οι τιμές παίρνουν την κατιούσα, τα αστρονομικά ποσά για ένα ευρωπαϊκό διήμερο τον Δεκέμβριο δίνουν τη θέση τους σε συμφέρουσες προσφορές και με λίγα λόγια, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να κλείσετε ταξίδι για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο στο εξωτερικό

Βρυξέλλες

Η πιο παρεξηγημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι κάθε άλλο παρά βαρετή. Πέρα από τα «λημέρια των γιάπηδων της Ε.Ε.» διαθέτει πανέμορφες πλατείες, γραφικά δρομάκια, πολυτελείς λεωφόρους για ψώνια και υπέροχους προορισμούς σε απόσταση αναπνοής, όπως η παραμυθένια Μπριζ, μόλις μία ώρα μακριά. 

Μιλάνο 

Μοδάτο αλλά και κλασικό, με στιλάτα café και εμπορικούς δρόμους, αλλά και αναγεννησιακή γοητεία και κορυφαία αξιοθέατα όπως ένας από τους πιο ιδιαίτερους Καθεδρικούς του κόσμου και το Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το Μιλάνο αποτελεί μια όαση για τα κοντινά μας σαββατοκύριακα, με σταθερά χαμηλό εισιτήριο.

Κωνσταντινούπολη 

Οι βόλτες στην Ιστικλάλ και την πλατεία Ταξίμ, οι εξερευνήσεις Ιστορίας στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί, η πληθωρικότητα του Ντολμά Μπαχτσέ και του Τοπ Καπί, η ιεροτελεστία του παζαριού στο Grand Bazaar και όλη η μαγεία της πολίτικης κουζίνας βρίσκεται μια ανάσα και λίγα ευρώ μακριά μας αυτή την εποχή. 

Βελιγράδι

Η βαλκανική γοητεία συναντά την κοίτη δύο ποταμών, όπου δεσπόζει το επιβλητικό Φρούριο της πόλης, προστατεύοντας το όμορφο ιστορικό κέντρο με τον μεγάλο πεζόδρομο της Mihailova, την hip γειτονιά της Strahinjica Bana, την μικρή «Μονμάρτη» στη Skadarlija και τα κτίρια που μαρτυρούν την δραματική πρόσφατη Ιστορία του πολέμου. Παρ’ όλα αυτά, οι μνήμες δεν εμποδίζουν το Βελιγράδι να σφύζει από ζωντάνια και αισιοδοξία. 
Βερολίνο 


Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά δυνατά στις βερολινέζικες λεωφόρους, εκεί όπου τα απομεινάρια του Τείχους «παντρεύονται» με την σύγχρονη τέχνη, εκεί όπου θα συναντήσετε τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις και τις περιόδους στο Νησί των Μουσείων, εκεί όπου ανάμεσα σε τεράστια πάρκα υψώνονται οι ουρανοξύστες της πλατείας Πότσνταμ και ο πύργος της Alexanderplatz, και που οι παμπ σερβίρουν μπύρες και λαχταριστά currywurst.

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ