Tips of the day: Να πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά σας από την εποχική γρίπη

Κάθε χρόνο, την εποχή αυτή και για τους επόμενους 2-3 μήνες, συνήθως η νοσηρότητα παρουσιάζει έξαρση κυρίως με λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Η αύξηση αυτή βρίσκεται μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια της αύξησης των ιογενών λοιμώξεων από το αναπνευστικό, και δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ανησυχίας.

Μέσα στα κρούσματα των ιογενών αυτών λοιμώξεων του αναπνευστικού, υπάρχουν και κάποια κρούσματα που είναι γρίπη.

Η γρίπη γενικά είναι μια ίωση που παρουσιάζεται με υψηλό πυρετό, κακουχία, αδυναμία, πονόλαιμο, καταρροή, βήχα, εμέτους ή και άλλα συμπτώματα. Τις περισσότερες φορές τα συμπτώματα αυτά είναι μικρής έντασης και διάρκειας και η γρίπη υποχωρεί μόνη της, χωρίς ιδιαίτερη θεραπεία μέσα σε 3-6 ημέρες. Κάποιες φορές κάνει πολύ υψηλό πυρετό με έντονα συμπτώματα που διαρκούν 5-6 ημέρες.

Με τον γενικό όρο γριπώδης συνδρομή ενοούμε την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως και στην γρίπη, που όμως μπορεί να οφείλονται και σε διάφορες άλλες ιώσεις, που προσβάλουν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Η γρίπη ή η γριπώδης συνδρομή όταν δεν παρουσιάζουν επιπλοκές δεν απαιτούν θεραπεία με αντιβιοτικά, αλλά μόνο με αντιπυρετικά-παυσίπονα και αποσυμφορητικά.

Δείτε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ