9 κακές συνήθειες του χειμώνα για το δέρμα - Φροντίστε να τις κόψετε, για να έχετε το δέρμα απαλό και χείλη για φίλημα!

Εντοπίστε, παρακάτω, ποιες είναι οι κακές συνήθειες που μπορεί κι εσείς οι ίδιοι να έχετε και φροντίστε αυτό το χειμώνα να τις κόψετε, για να έχετε το δέρμα απαλό και χείλη για φίλημα...

Το κρύο είναι αδυσώπητο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που μια απλή ενυδατική κρέμα, έστω και σε καθημερινή βάση, δεν είναι αρκετή προστασία για την επιδερμίδα σας, τις παγωμένες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Οι δε, απότομες αλλαγές στις θερμοκρασίες εντός και εκτός κτηρίων το χειμώνα, η λανθασμένη χρήση προϊόντων ή ακόμα και ο υπερβολικός ζήλος, δεν κάνουν ποτέ καλό στην υγεία του δέρματος.
Εντοπίστε, παρακάτω, ποιες είναι οι κακές συνήθειες που μπορεί κι εσείς οι ίδιοι να έχετε και φροντίστε αυτό το χειμώνα να τις κόψετε, για να έχετε το δέρμα απαλό και χείλη για φίλημα...
Χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το αλκοόλ
Το υγρό απολυμαντικό που έχετε πάντα στην τσάντα σας και το σαπούνι που χρησιμοποιείτε για τα σπυράκια, μπορεί να είναι άκρως αποτελεσματικά, μεταξύ των μηνών Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, αλλά όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και το δέρμα αφυδατώνεται πιο εύκολα, τα προϊόντα με βάση το αλκοόλ, ενισχύουν την αφυδάτωση και αντί για καλό, κάνουν περισσότερο κακό. Επιλέγετε προϊόντα που επιτρέπουν στο δέρμα να διατηρήσει τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία και να αντιμετωπίσει εκείνο, όπως ξέρει καλύτερα, το κρύο και την ξηρότητα των χειμερινών συνθηκών.

Δε βάζετε αντηλιακό
Μπορεί το χειμώνα να μην είναι πρωταγωνιστής, αλλά ο ήλιος είναι όλο το χρόνο εκεί και εμείς πάντα εκτιθέμεθα στην ηλιακή ακτινοβολία, καθώς ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, κοκκινίλες και ξηροδερμία. Αν μάλιστα βρίσκεστε σε περιοχή με χιόνι, η σημασία του αντηλιακού είναι διπλάσια, καθώς το χιόνι, αντανακλά περισσότερη ακτινοβολία, και ακόμα και αν δεν σας ενδιαφέρει η ποιότητα του δέρματος σας, σίγουρα σας αφορά η πιθανότητα καρκίνου του δέρματος. Μαζί με το κραγιόν σας λοιπόν, έχετε πάντα στην τσάντα σας και αντηλιακό προσώπου με δείκτη προστασίας, τουλάχιστον 30.
Δε δίνετε σημασία στα χείλη σας
Ο κρύος αέρας του χειμώνα και η αφυδατωμένη ατμόσφαιρα της οικιακής θέρμανσης, ξηραίνουν τα χείλη και τα στερούν από τα απαραίτητα έλαια, που παράγουν τα ίδια, ώστε να παραμένουν τρυφερά και ζουμερά. Μην υποτιμάτε τη μεγάλη αξία ενός βούτυρο-κακάο για τα χείλη σας και αν μάλιστα, επιλέξετε ένα με αντηλιακό δείκτη προστασίας, ακόμα καλύτερα για την υγεία και την εικόνα τους.
Περνάτε πολλή ώρα κάτω από το ντους


Μπορεί ένας ικανοποιητικός τρόπος να αντιμετωπίσετε το κρύο να είναι ένα καυτό μπάνιο, αλλά αυτή η «θερμαντική» μέθοδος, δεν προσφέρει ιδιαίτερα στο δέρμα σας, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες στεγνώνουν το δέρμα από τα φυσικά του έλαια, αφήνοντάς το στεγνό και ευαίσθητο σε δερματολογικές παθήσεις. Προτιμάτε τη χρήση χλιαρού νερού ή, αν κρυώνετε και με το χλιαρό, φροντίστε τουλάχιστον το καυτό ντους να είναι σύντομης διάρκειας (5-10 λεπτά). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μόλις βγείτε από το μπάνιο, στεγνώστε το δέρμα σας ταμποναριστά και απλώστε λάδι ή κρέμα σώματος.
Χρησιμοποιείτε την ίδια ενυδατική όλο το χρόνο
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τον τύπο δέρματός σας, θα πρέπει να αλλάζετε και την κρέμα που χρησιμοποιείτε για την ενυδάτωση του προσώπου και του σώματός σας. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ή τον ειδικό στο κατάστημα που αγοράζετε τα καλλυντικά σας, ώστε να εξασφαλίσετε το καλύτερα ενυδατωμένο δέρμα, για όλες τις ημέρες του χρόνου.
Υπερβάλλετε με την απολέπιση

Η απολέπιση βοηθάει την ενυδατική κρέμα να κάνει καλύτερα τη δουλειά της και εσάς να αποκτήσετε ένα απαλό δέρμα, ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Θα πρέπει όμως και σε αυτή την περίπτωση να διατηρήσετε το μέτρο και να μη χρησιμοποιείτε δυνατά προϊόντα, τα οποία θα αφαιρέσουν από το δέρμα τη φυσική του ενυδάτωση και θα το αφήσουν εκτεθειμένο σε μολύνσεις και ενοχλήσεις από την έκθεση στο κρύο.Χρησιμοποιείτε ήπιας έντασης προϊόντα τα οποία βοηθούν μεν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπουν στο δέρμα να κάνει τη δουλειά του.
Φοράτε ρούχα που προκαλούν φαγούρα
Μπορεί το χειμώνα το μόνο που σας ζεσταίνει αποτελεσματικά να είναι ένα χοντρό μάλλινο πουλόβερ, αλλά η υφή του δεν είναι πάντα το ίδιο φιλική με την επιδερμίδα σας. Αν μάλιστα, έχετε ήδη ευαίσθητο δέρμα, η υφή του συνθετικού και του μαλλιού, περισσότερο θα σας ενοχλήσει, παρά θα σας ζεστάνει. Αν θέλετε λοιπόν να συνεχίσετε να φοράτε τα ζεστά σας πουλόβερ, φροντίστε να μεσολαβεί ένα βαμβακερό φανελάκι, μεταξύ του πουλόβερ και του δέρματος και να θυμάστε να αποφεύγετε (στο μέτρου του δυνατού) τη χρήση μαλακτικών, καθώς περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και εκζέματα σε ένα ήδη ευαίσθητο δέρμα.
Ανεβάζετε πολύ το θερμοστάτη


Μπορεί σε όλους να αρέσει η πολλή ζέστη και η θαλπωρή του σπιτιού, αλλά έχει και τα αρνητικά της, κυρίως όσον αφορά την υγεία του δέρματος. Η ιδανικότερη θερμοκρασία εντός σπιτιού είναι γύρω στους 20°C, ενώ η χρήση υγραντήρα μπορεί πολλές φορές να φανεί αποτελεσματική, αφού θα γλιτώσει το δέμα από την ξηρότητα που φέρει η πολλή ζέστη εντός σπιτιού χωρίς ταυτόχρονα να στερηθείτε εσείς το ζεστό σπίτι.
Ξύνεστε εκεί που σας «τρώει»
Το επίμονο ξύσιμο μιας περιοχής που σας προκαλεί φαγούρα, κάνει κακό στο δέρμα όλες τις εποχές του χρόνου.
Αντί λοιπόν, να ταλαιπωρείτε με τα νύχια σας την επιδερμίδα σας, βάλτε μια κρύα κομπρέσα στην περιοχή ή ταμπονάρετε με λάδι καρύδας, το οποίο θα θρέψει την περιοχή, θα ενεργοποιήσει την ενυδατική προστασία σε εκείνο το σημείο και θα κάνει τη φαγούρα να υποχωρήσει σταδιακά.
Έχετε εμμονή με την καθαριότητα


Το να πλένετε τα χέρια και το σώμα σας εμμονικά με καυτό νερό και σαπούνι, μπορεί να κάνει όλα τα μικρόβια να σκοτώνονται, αλλά μαζί με αυτά, θυσιάζετε και την υγεία του δέρματος, καθώς, συνήθως, καταλήγετε σε ξηροδερμία και σκασμένο δέρμα. Αντί αυτού, χρησιμοποιείτε υγρό απολυμαντικό, που δεν έχει σαν βάση το αλκοόλ, ώστε να αποφύγετε και το στέγνωμα που επίσης κάνει κακό. Αν επιμένετε να πλύνετε με σαπούνι και νερό τα χέρια σας, ωστόσο, επιλέξτε χλιαρό νερό και ένα σαπούνι ενυδατικό που θα φροντίσει τα χέρια σας.

Πηγή: clickatlife,gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ