Άγαμοι Θύται: Επιστρέφουν... «Με το κεφάλι ψηλά»: ο Ιεροκλής εδώ, η Δήμηρτα Παπαδοπούλου γράφει, Μουζουράκης & Μαχαιρίτσας τραγούδι! Ουάου!

Με την εύστροφη χιουμοριστική πένα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, η οποία υπογράφει τα κείμενα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη να αναλαμβάνουν το μουσικό μέρος και μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών και τραγουδιστών, οι Άγαμοι Θύται επιδιώκουν με την καινούργια μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσιάζουν από τις 12/12 στο «Anodos Live Stage» να μας κάνουν να γελάσουμε με ψυχωφελή τρόπο.
 

Με αυτό το μαύρο σύννεφο που πλανάται πάνω από το κεφάλι μας δεν μπορείς να σκεφτείς το αύριο και να κάνεις όνειρα», διαπιστώνει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, όπως πολλοί άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ειδική αποστολή να μας διασκεδάσουν. Οι Άγαμοι Θύται έχουν ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα που τους δια­φοροποιεί από το σατιρικό ανταγωνισμό: είναι ένα «αισθητικό πλαίσιο και όχι ένα τυπικό σχήμα ή συγκρότημα», όπως τους χαρακτηρίζει ο ιθύνων νους τους, και αυτή η ευέλικτη σύνθεση τους επιτρέπει να χειρίζονται επίκαιρα και διαχρονικά θέματα υπό διαφορετικό κάθε φορά πρίσμα. Το «Με το κεφάλι ψηλά», που παρουσιάζεται στο «Anodos», είναι μια κλασική μουσικοθεατρική παράσταση με στοιχεία καμπαρέ κι επιθεώρησης, ενώ η υπογραφή του κύριου όγκου των κειμένων από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και η παρουσία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Πάνου Μουζουράκη είναι καθοριστικές. Η συνεργασία με την Παπαδοπούλου ήταν πολλά χρόνια στα σκαριά και τώρα που επιτέλους πραγματοποιείται μετατοπίζει το κέντρο βάρους στα ζητήματα των σχέσεων, φέρνοντας με τη γνώριμη πένα της σεναριογράφου και ηθοποιού διασκεδαστικές εμμονές και μια έντονη γυναικεία ματιά στην παράσταση. 
Όσο για τον Μαχαιρίτσα και τον Μουζουράκη, είναι η πρώτη φορά από το 1993 (τότε με τον Γιώργο Νταλάρα ) που οι Άγαμοι Θύται φιλοξενούν αναγνωρισμένους τραγουδοποιούς για να αναλάβουν το μουσικό μέρος. Το σχήμα συμπληρώνεται από τους Δημήτρη Σταρόβα, Ρούλα Μανισάνου, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη­, ­Γιώργο ­Χρυσοστόμου, Γιώργο­ ­Χατζή, Πελαγία Πλαγιανάκου και Φανή­ ­Γεωργακοπούλου, ενώ κείμενα έχουν γράψει επίσης ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Xρήστος Τολιάδης και ο Κώστας Γιαννακίδης. «Επιδιώκουμε να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει με ψυχωφελή τρόπο και όχι μόνο να εκτονωθεί άγρια μέσα από την επίθεση», μας προϊδεάζει ο Μιχαηλίδης, ο οποίος θεωρεί ότι οι Άγαμοι Θύται έχουν κατηγορηθεί άδικα για την ηπιότητα της σάτιράς τους. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Το να είσαι επιθετικός και να κάνεις λίβελους δεν είναι μόνο μια ευκολία αλλά και μια εκτόνωση αναποτελεσματική».

Anodos Live Stage 
Πειραιώς 183, κέντρο

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ