Αυτά είναι τα συναρπαστικά σχέδια των νέων υπερεγκαταστάσεων της Le Monde, της ιστορικής φημισμένης γαλλικής εφημερίδας!

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta βγήκε πρώτη  σε διαγωνισμό για να σχεδιάσει το νέο αρχηγείο για τη γαλλική εφημερίδα Le Monde στο Παρίσι.

 Η εταιρεία που έχει τη βάση της το Oslo και τη Νέα Υόρκη,  θα συνεργαστεί με τα τοπικά στούντιο SRA  για το σχεδιασμό, τα οποία περιλαμβάνουν ένα "παραμορφωμένο"  κτίριο με καμάρες στο κέντρο για να πλαισιώσει μια νέα πλατεία.Η πλατεία στο κέντρο του κτιρίου θα διαιρέσει τo κεντρικό κτίριο σε δύο μέρη: Το πρώτο, θα βλέπει  στο δρόμο και τον Σηκουάνα, θα περιλαμβάνει ένα κέντρο επισκεπτών και ένα αμφιθέατρο, ενώ το δεύτερο, θα δείχνει το σιδηροδρομικό σταθμό και  θα διαθέτει ένα καφενείο.


Οι ημερομηνίες κατασκευής  δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με το υπάρχον κτήριο της Le Monde, όταν η εταιρεία θα μετακομίσει  στη νέα της  έδρα. "Η Le Monde Group είναι ένα σύμβολο στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, όπως και η μακρόχρονη φήμη της εγκυρότητας και της ποιότητάς της το βαρόμετρο για την ενημέρωση  σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Kjetil Thorsen συνιδρυτής και εταίρος της Snøhetta.Από το 2004 η Le Monde έχει καταλάβει ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Christian de Portzamparc, αν και μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση υπήρχαν φήμες ότι η εφημερίδα πάλευε για να πληρώσει το ενοίκιο, δηλαδή € 1.000.000 (£ 766.000)/μήνα.

Το κτήριο σήμερα:

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Πηγή: dezeen.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ