Top Woman η Αλέκα Σιούλη: Μία από τις γρηγορότερες Ελληνίδες όλων των εποχών συνεχίζει να αφήνει το στίγμα της στην Πάτρα ως προπονήτρια

Η Αλέκα Σιούλη, η προπονήτρια της ΠΓΕ, εξακολουθεί και γράφει την δική της ιστορία ακόμα και σαν αθλήτρια…

 

Μέσα σε αυτόν τον πίνακα συναντάμε και μία αθλήτρια που πλέον έχει πολιτογραφηθεί Πατρινή καθώς η προσφορά της στην ομάδα στίβου της Παναχαϊκής είναι ανεκτίμητη και τόσο μεγάλη που ούτε ο αριθμοί, ούτε τα λόγια αρκούν.

Ο λόγος για την προπονήτρια της Παναχαϊκής Αλέκα Σιούλη που σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πίνακα είναι στην δέκατη θέση των γρηγορότερων Ελληνίδων αθλητριών όλων των εποχών με 3040 βαθμούς συνολικά. Η Σιούλη συνεχίζει έτσι και γράφει ιστορία ακόμα και σαν αθλήτρια, και όχι μόνο σαν προπονήτρια. Σαν αθλήτρια η Παναχαϊκή δεν είχε την τύχη να την έχει στις τάξεις της.

Αυτή την τύχη είχαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, έναν σύλλογο με τον οποίο είχε συνδέσει το όνομα της, με τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης να την θυμούνται ακόμα όταν έτρεχε, χαρίζοντας ακόμα και στην Εθνική ομάδα ρεκόρ και επιτυχίες σε μεσογειακούς και βαλκανικούς αγώνες.

Μόνο σε Ολυμπιάδα δεν συμμετείχε και αυτό γιατί έμεινε έγκυος στον γιό της σταματώντας τον αθλητισμό.

Η προπονήτρια Αλέκα Σιούλη

Μία από τις γρηγορότερες Ελληνίδες όλων των εποχών ζει, εργάζεται στην Πάτρα και αφήνει έργο! (pics) 
Από το 1989 ζει στην Πάτρα και η Παναχαϊκή έχει την τύχη να την έχει όλα αυτά τα χρόνια προπονήτρια. Όλα τα παιδιά της ομάδας στίβου της Παναχαϊκής που έχουν αναδειχθεί μέσα από τους «κοκκινόμαυρους» είναι δικά της δημιουργήματα. Δικά της και του Βασίλη Βενέρη.

Η Παναχαϊκή όλα αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί σαν μία από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες ομάδες του ελληνικού στίβου, ενώ για τους αθλητές της η Αλέκα Σιούλη εκτός από προπονήτρια τους είναι πάνω από όλα δασκάλα.Παιδαγωγός με όλη την σημασία της λέξης. Και φυσικά, σύμφωνα πάντα με τον πίνακα, μία από τις 10 γρηγορότερες αθλήτριες όλων των εποχών.

Με την Κατερίνα Κυριακοπούλου

Η οικογένεια της η Παναχαϊκή

Πηγή: patrasevents.gr
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ