Pet of the Day η Λίλα, το κόκερ που επιβίωσε από την το μακελειό στο Charlie Hebdo & έγινε η μασκότ του γραφείου! (Φωτό)

Ήταν ο σιωπηλός μάρτυρας στο μακελειό που εκτυλίχθηκε στο περιοδικό Charlie Hebdo και συγκλόνισε τον κόσμο.

Η Λίλα, το κόκερ σπάνιελ, περιφερόταν μπερδεμένη και φοβισμένη γύρω από τα πτώματα των φίλων της δημοσιογράφων και σκιτσογράφων του Charlie Hebdo.  Ήταν η μασκότ του προσωπικού στο περιοδικό και ένα οικείο και πολύ αγαπημένο σκυλί στους επισκέπτες. 

Εκείνη την ημέρα είχε μείνει κοντά στον αγαπημένο της σκιτσογράφο Jean Cabut, γνωστός ως Cabu. Είχε φτάσει στο γραφείο με ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν, δώρο για το πρώτο meeting των συντακτών του περιοδικού. 

Φωτογραφία τραβηγμένη το 2000, στην οποία φαίνονται και οι 6 νεκροί της Charlie Hebdo

Η Λίλα έμεινε κοντά του όπως πήρε τη θέση του στο τραπέζι της αίθουσας συνεδριάσεων όπου συγκεντρώνονταν όλοι. Σε μια συγκινητική συνέντευξη στην εφημερίδα Le Monde, η Sigolene Vinson που συνεργαζόταν με το σατιρικό περιοδικό περιέγραψε τις στιγμές που έζησαν το μοιραίο πρωινό με τη Λίλα.

Οι συνάδελφοί της δολοφονήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο. Είχε αποχωρήσει από την αίθουσα και άρχισε να πηγαίνει από το ένα γραφείο στο άλλο όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Εμφανίστηκε μπροστά της ο ένας από τους δύο ενόπλους και έστρεψε το όπλο επάνω της. Ήταν ο Said Kouachi. Τα μάτια του, όπως θυμάται, ήταν μεγάλα και σκοτεινά. 

"Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε "μη φοβάσαι, μείνει ψύχραιμη. Δεν θα σε σκοτώσω, δεν σκοτώνουμε γυναίκες, αλλά σκέψου τι κάνεις. Αυτό που κάνεις είναι λάθος. Σε απαλλάσω αλλά γι' αυτό πρέπει να διαβάσεις το κοράνι". 

Η τελευταία σύσκεψη στα γραφεία της Charlie Hebdo

Απλά του έγνεψε. Περέμεινε κάτω μέχρι να φύγουν οι τρομοκράτες και στη συνέχεια πήγε στην αίθουσα συνεδριάσεων. 

"Δεν ήμουν σίγουρη αν είχαν πραγματικά φύγει. Τότε άκουσα και τη Λίλα να έρχεται. Έψαχνε από γραφείο σε γραφείο τον αγαπημένο της και πλέον νεκρό Cabu". 

Ο Jean Cabut - γνωστός και Cabu

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ