Η απόλυτη δίαιτα: Έτσι θα γλιτώσετε 500 θερμίδες μέσα σε μόλις μια μέρα χωρίς να πεινάσετε!

Ο αγώνας κάθε ανθρώπου απέναντι στις θερμίδες είναι γνωστός. Τα πιο ωραία είναι και τα πιο παχυντικά. Κάθε φορά, λοιπόν, που πεινάτε σκέφτεστε τι να φάτε για να μην το μετανιώσετε μόλις ζυγιστείτε. Σας έχουμε, λοιπόν, μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε μέχρι και 500 θερμίδες ημερησίως, χωρίς να πεινάσετε.

Μην τρώτε μπροστά από την τηλεόραση: Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Σε λίγα λεπτά ξεκινάει η αγαπημένη σας σειρά και εσείς παίρνετε τη σακούλα με τα ποπ κορν και οδεύεται προς τον καναπέ. Τα σουβλάκια, τα πατατάκια, οι πίτσες και τα αναψυκτικά είναι η παρέα σας στον τηλεοπτικό αυτό μαραθώνιο. Το Πανεπιστήμιο όμως της Μασαχουσέτης, διαπίστωσε πως εκείνη τη στιγμή καταναλώνετε ως και 288 θερμίδες περισσότερες από το να τρώγατε κανονικά στο τραπέζι το γεύμα σας. Και αν βγαίνατε και για τρέξιμο, αντί να μουδιάσετε στον καναπέ τότε θα έχετε κάψει μέχρι και 527 θερμίδες. Οι ειδικοί το είπαν και εσείς... επιλέγετε.

Μειώστε την κατανάλωση των ξηρών καρπών: Αποτελούν μία από τις αγαπημένες σας επιλογές για σνακ στο γραφείο και τα συστατικά τους είναι αρκετά θρεπτικά. Και οι θερμίδες τους όμως αν δεν είστε φειδωλοί με την ποσότητά τους μπορούν να αγγίξουν το... κόκκινο. Και ως γνωστόν αν αρχίσετε να τσιμπάτε, δε σταματάτε ποτέ. Ρίξτε, λοιπόν, μερικούς ξηρούς καρπούς μέσα σε ένα μικρό μπολ και αρκεστείτε σε αυτό και μόνο. Τρεις χούφτες αναλογούν σε 525 θερμίδες περίπου όσο περίεργο και αν σας ακούγεται.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα: Το κόλπο αυτό πιάνει για τα καλά. Αντί να σερβίρετε το φαγητό στα μεγάλα πιάτα, προτιμήστε αυτά του μεσαίου μεγέθους και δείτε το σώμα σας να αλλάζει από μέρα σε μέρα. Θα τρέφεστε με λιγότερες θερμίδες και ταυτόχρονα θα χορταίνετε.

Ξεχάστε τη... σαντιγί: Είναι χειμώνας και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να χουχουλιάζετε στον καναπέ σας με μία μεγάλη κούπα ζεστής σοκολάτας και η σαντιγί να ξεχειλίζει. Δυστυχώς, θα σας προτείναμε να την αποφεύγετε και αυτή και τα σιρόπια που συχνά πυκνά ρίχνετε μέσα για πιο έντονη γεύση. Πιείτε σκέτη τη σοκολάτα ή τον καφέ σας και μην σας ενδιαφέρει... τίποτα.

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο σερβίρισμα: Δεν είναι μόνο το μέγεθος του πιάτου που κάνει τη διαφορά, αλλά και το σερβίρισμα. Αν συνηθίζετε να τοποθετείτε το ταψί με το φαγητό πάνω στο τραπέζι, σίγουρα τρώτε περισσότερο από όσο πρέπει. Τσιμπάτε συνεχώς δίχως να υπάρχει λόγος. Δεν το είχατε σκεφτεί ε; Και όμως συμβαίνει! Αποφύγετε, λοιπόν, τα πολλά πολλά πάνω στο τραπέζι για να μην σας απογοητεύσει ο δείκτης της ζυγαριάς σας ποτέ ξανά.

Αφήστε υπολείμματα στο πιάτο σας: Μπορεί η μαμά σας να σας φώναζε παλιά ότι αφήνετε τη δύναμή σας, αλλά το συγκεκριμένο τρικ θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μέχρι και 500 θερμίδες ημερησίως. Αφήστε το 25% του φαγητού στο πιάτο σας ανέγγιχτο και η κοιλιά σας θα ξεφουσκώσει στο άψε - σβήσε.

Πηγή: shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ