Νάντια Βαλαβάνη: «Δεν θα πάρουμε τα 7,5 δισ. ευρώ της πέμπτης δόσης γιατί ως ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθούμε την Τρόικα»

Μιλώντας σε βραδινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο (ΝΔ), ανέφερε ότι «Εμείς έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ; (..)».

 

Μάλιστα αμέσως μετά επανέλαβε την άποψή της τονίζοντας «Βεβαίως (σσ δεν θα τα παρουμε), γιατί είναι δάνεια για να πληρώσεις δάνεια, έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάντια.

Αναλυτικά ο διάλογος με τον κ. Αρβανιτόπουλο:

Βαλαβάνη: Εμείς όπως ξέρετε λέμε. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ανεξάρτητο απ τη διαπραγμάτευση αλλά ξεκινάμε κατευθείαν τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Αρβανιτότόπουλος: Τα τοκοχρεολύσια θα τα πληρώσετε; τα ομόλογα του Μαρτίου;

Βαλαβάνη:  Εμείς δε θα συνεχίσουμε τη 5η αξιολόγηση. θα ήταν λίγο αστείο να λέμε ότι θέλουμε να απεμπλακούμε απ το μνημόνιο και να λέμε ότι για να απεμπλακούμε απ το μνημόνιο πρέπει πρώτα να περάσουμε άλλα τόσα μέτρα…

Αρβανιτότόπουλος: Άρα τα 7.5 δισ. δε θα τα πάρετε

Βαλαβάνη:  Εμείς έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ; (..)

Αρβανιτότόπουλος: Είστε σαφής, τα 7,5 δισ. δεν θα τα πάρετε

Βαλαβάνη: Βεβαίως, γιατί είναι δάνεια για να πληρώσεις δάνεια, έτσι φτάσαμε σε αυτή την κατάντια.

Ησυχος: Δεν θα δεχθούμε την Τρόικα

Το πρωί, επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ησυχος, έφερε νέα αναστάτωση δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την Τρόικα τον Μάρτιο.

Μιλώντας στο Star ανέφερε ότι η Τρόικα δεν είναι νόμιμο όργανο και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θα τους πούμε να μην έρθουν. Θα τους κεράσουμε έναν καφέ το πολύ».

Οργισμένη απάντηση ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για χρεοκοπία

Στις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη και του Κώστα Ησυχου απάντησε με σκληρό τρόπο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία δήλωσε ότι «Κορυφαία στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν το σχέδιό τους που οδηγεί στη χρεοκοπία».

«Η Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση, δηλαδή θα διακόψει το πρόγραμμα και η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση των 7,2 δις ευρώ για να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν. Τη δήλωση αυτή συμπλήρωσε ο Κώστας Ήσυχος που αφού διακήρυξε ότι δεν αναγνωρίζει την τρόικα, διευκρίνισε πως μόνο καφέ μπορεί να την κεράσουν. Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της Ελλάδας. Είναι προφανές ότι ετοιμάζεται να στερήσει και την τελευταία σταγόνα ρευστότητας από τη χώρα. Είναι φανερό ότι από το σχεδιασμό του κ. Τσίπρα δεν εξαιρούνται ούτε οι μικροκαταθέτες» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη και κατέληξε λέγοντας «Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να χτυπάει τα νταούλια. Ας αναλογιστούμε όλοι ποιοι θα χορέψουν στο ρυθμό τους».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ