Τι πρέπει να τρώει το παιδί πριν ασκηθεί; O διαιτολόγος - διατροφολόγος Διονύσης Άδωνις Πάνος μας συμβουλεύει!

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απόδοση στη γυμναστική. Η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών πριν την άσκηση προφυλάσσει από το αίσθημα της πείνας κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Προκειμένου το παιδί να ανταπεξέλθει στις αθλητικές του δραστηριότητες καλο θα είναι να έχει ακολουθήσει τις κάτωθι συμβουλές ως προς τη διατροφή του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις :

Να επιτρέπει στο στομάχι να είναι σχετικά άδειο κατά την εκκίνηση οποιασδήποτε μορφής άσκησης.
Να μην προκαλεί γαστρεντερική δυσφορία ή αισθήματα πείνας, ζαλάδας ή κόπωσης. Συνεπώς, καλό είναι να αποφεύγονται τροφές που δημιουργούν αέρια (π.χ. όσπρια), πικάντικα που προκαλούν καούρα και τρόφιμα που δημιουργούν όγκο (π.χ. προϊόντα πίτουρου).
Να παρέχει επαρκή ποσότητα νερού.

Επιπλέον, το παιδί για να νιώθει καλύτερα κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει 3-4 ώρες πριν τη γυμναστική να έχει καταναλώσει ένα γεύμα σε στέρεα μορφή. Έτσι, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνει η πέψη. Συγκεκριμένα, συνίσταται το γεύμα πριν την άσκηση να περιέχει σημαντικό ποσό υδατανθράκων και να είναι χαμηλό σε λίπος. Το λίπος συντελεί σε μεγαλύτερο χρόνο πέψης της τροφής και δεν πρέπει να ξεπερνά το 25% επί του συνόλου της ενέργειας που προσλαμβάνεται.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ