5 μικρά μυστικά για να προστατέψετε τα παιδιά σας από τις αρρώστιες - Τα «do's» και τα «dont's»

Σας έχει τύχει να προβληματίζεστε επειδή το παιδί της φίλης σας δεν αρρωσταίνει ποτέ; Μήπως εκείνη γνωρίζει κάτι που εσείς δεν ξέρετε; Μάλλον όχι, λένε οι ειδικοί, αλλά καλό θα ήταν να εντάξετε αυτές τις έξι συνήθειες στην καθημερινότητα του παιδιού σας για να μην είναι άρρωστο όλο το χειμώνα!

Έχουν καθαρά χέρια

Το συχνό πλύσιμο των χεριών μειώνει δραματικά τις ασθένειες του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού στα παιδιά. Για το λόγο αυτό, πρέπει να παρακινείτε τα μικρά σας να πλένουν τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών κάθε φορά που φεύγουν από το σχολείο, που τελειώνουν το παιχνίδι τους καθώς και πριν φάνε. Διαβάστε εδώ μερικά tips για να καταφέρετε να πείσετε τα παιδιά σας να πλένουν πιο τακτικά τα χεράκια τους.

Είναι δραστήρια

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική και μέτρια άσκηση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των κρυολογημάτων και των επεισοδίων της γρίπης μέσα στο έτος κατά 25-50%, με την ενίσχυση της κυκλοφορίας των κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Κοιμούνται πολύ

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά πηγαίνουν νωρίς το βράδυ για ύπνο. Η στέρηση ύπνου σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο γρίπης ή κρυολογήματος. Τα περισσότερα μωρά χρειάζονται περίπου 14 ώρες ύπνου την ημέρα, ενώ τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάζονται 11-13 ώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ