Πεφταστέρια, ασήμωμα και... με το δεξί: Αυτά είναι τα 9 συμβάντα και συνήθειες που φέρνουν καλοτυχία!

Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των λαών είναι η ύπαρξη συνηθειών που φέρνουν τύχη! Οι συνήθειες αυτές μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, σχετίζονται με την κουλτούρα του κάθε λαού και έχουν καταβολές πολλές φορές από τα πολύ παλιά χρόνια.

 
  • Νερό

Μία συνήθεια που τη συναντάμε πιο συχνά στους ανατολικούς λαούς. Όταν κάποιο πρόσωπο της οικογένειας φεύγει για ταξίδι, ρίχνουν νερό πίσω του για να έχει “καθαρό” δρόμο.

  • Κόκκινα εσώρουχα

Σύμφωνα με τους γείτονες Ιταλούς, την πρωτοχρονιά η παράδοση απαιτεί να φοράνε όλοι κόκκινα εσώρουχα μιας και το κόκκινο θεωρείται το χρώμα της τύχης και της ευημερίας. Μια συνήθεια που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο…!

  • Σταύρωμα της πόρτας με τη λαμπάδα

Μία καθαρά ελληνική συνήθεια είναι να σχηματίζουμε ένα σταυρό στην εξώπορτα του σπιτιού μας με τη λαμπάδα γυρνώντας από την Ανάσταση για να φέρει το Άγιο Φως ευημερία στο σπίτι.

  • Με το δεξί!

Ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι μετά την έλευση του νέου έτους, συνηθίζεται να μπαίνει με το δεξί πόδι πρώτα για να πάνε τη νέα χρονιά όλα δεξιά και να φέρει τύχη στο σπιτικό.

  • Κέρματα

Είθισται σε ένα καινούριο αμάξι την πρώτη φορά που θα μπούμε μέσα να ρίξουμε κέρματα για να είναι καλοτάξιδο και “σιδερένιο”!

Δείτε όλο το άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ