To 2015 είναι εδώ και αυτές είναι οι ταινίες που δεν μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε!

Από τον «Πόλεμο των Αστρων» μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο και από τους «Αvengers» μέχρι τον Γκας Βαν Σαντ, αυτές είναι οι ταινίες που υπόσχονται ένα φιλόδοξο κινηματογραφικό 2015.

Ο,τι ακολουθεί δεν είναι φυσικά μια εξαντλητική λίστα των ταινιών που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015, ειδικά όταν για τις περισσότερες ευρωπαϊκές ταινίες δεν υπάρχουν προγραμματισμένες ημερομηνίες εξόδου στις αίθουσες σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αμερική. Ταινίες - γεγονότα, αγαπημένοι σκηνοθέτες, μεγάλα στοιχήματα και φιλόδοξα πρότζεκτς ανοίγουν, ωστόσο, το χορό για όλα όσα θα δούμε και θα συζητήσουμε τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε...

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

Με ημερομηνία εξόδου τις 18 Δεκεμβρίου του 2015, το νέο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων» έρχεται ακριβώς τη στιγμή που ο μύθος πρέπει με κάθε τρόπο να κρατηθεί ζωντανός. Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς αποτελεί μια κάποια εγγύηση, το αυθεντικό καστ επιστρέφει για να τιμήσει τη saga και όλοι αναρωτιούνται αν στο τέλος μια ολόκληρη νέα γενιά θα «τσιμπήσει» στην ιδέα, επανεκκινώντας το franchise από την αρχή. Για την ώρα είναι και επίσημα το πιο πολυαναμενόμενο φιλμ του 2015 και αυτό που θα ρίξει (αστερό)σκονη στο box-office, αλλά σε κάθε περίπτωση μηδένα προ τους τέλους μακάριζε.

The Hateful Eight του Κουέντιν Ταραντίνο

Εχοντας περάσει από τα σαράντα κύματα, το «The Hateful Eight» βρίσκεται επιτέλους στα γυρίσματά του και θα βγει στις αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου του 2015 για να επιβεβαιώσει πως κάθε νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι ένα γεγονός από μόνη της. Φυσική συνέχεια του «Django Unchained» και μιας φιλμογραφίας που δεν φοβήθηκε ποτέ τα genres, όλοι ελπίζουν ο Ταραντίνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Avengers: The Age of Ultron του Τζος Γουίντον

Οταν ο Τόνι Σταρκ προσπαθεί να αναβιώσει ένα ειρηνευτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε αναστολή, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά και οι πιο Δυνατοί Ηρωες της Γης, ανάμεσά τους ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk, η Μαύρη Χήρα και ο Hawkeye εμπλέκονται στη δυσκολότερη δοκιμασία, με διακύβευμα τη μοίρα του πλανήτη. Ποσώς μας ενδιαφέρει εφόσον οι δεύτεροι «Avengers» υπογράφονται από τον Τζος Γουίντον και δεν δείχνουν να έχουν χάσει τίποτα από το χιούμορ, την ποπ ατμόσφαιρα και τη δράση που τους έκανε διάσημους. Η ημερομηνία εξόδου είναι η Πρωτομαγιά του 2015 και το σφυρί του Thor σε ασφαλή χέρια...

Knight of Cups του Τέρενς Μάλικ

Μετά από χρόνια ανυπομονησίας, μια από τις πολλές ταινίες που γυρίζει ταυτόχρονα ο Τέρενς Μάλικ είναι έτοιμη. Ο τίτλος της είναι «Knight of Cups», ετοιμάζεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της το Φεβρουάριου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και βρίσκει τον Κρίστιαν Μπέιλ, την Κέιτ Μπλάνσετ και η Νάταλι Πόρτμαν στο κέντρο μιας υπαρξιακής αναζήτησης για τη σημασία του να είσαι διάσημος. Η προηγούμενη ταινια του Τέρενς Μάλικ «To the Wonder» δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες, ελπίζουμε εδώ να είμαστε πιο τυχεροί.

Spectre του Σαμ Μέντες

H 24η περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ βρίσκεται ήδη σε γυρίσματα, προετοιμάζοντας τη μεγάλη έξοδό της στις 6 Νοεμβρίου του 2015. Απαντες οι εμπλεκόμενοι - από τον Σαμ Μέντες μέχρι τον Ντάνιελ Κρεγκ και από τη Μόνικα Μπελούτσι μέχρι τον Ντέιβ Μπαουτίστα - είναι σίγουροι πως το «Spectre» θα ξεπεράσει την επιτυχία του «Skyfall» και κανείς δεν μπορεί πραγματικά να τους φέρει αντίρρηση.

Fifty Shades of Grey της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον

Δεν είναι ότι καιγόμαστε να το δούμε, αλλά πάλι δεν είναι δυνατόν να μην αγωνιάς να δεις τι ακριβώς θα συμβεί τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου παγκοσμίως, όταν το soft-porn λογοτέχνημα της Ε.Λ. Τζέιμς θα ζωντανέψει ολοκληρωτικά στη μεγάλη οθόνη «σκανδαλίζοντας» το mainstream κοινό; Δεν περιμένουμε πολλά, αλλά με αναμφισβήτητο τον τίτλο μιας από τις ταινίες - event του 2015, o ημίγυμνος Τζέιμι Ντόρναν είναι μια κάποια υπόσχεση.

Inherent Vice του Πολ Τόμας Αντερσον

O Πολ Τόμας Αντερσον διασκευάζει Τόμας Πίντσον ξαναγράφοντας σε 70mm τη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Χοακίν Φίνιξ, Ρις Γουίδερσπουν, Τζος Μπρόλιν, Οουεν Γουίλσον και όλα όσα θα αγαπάμε για πάντα στον σκηνοθέτη του «Magnolia» και του «The Master», ελπίζοντας πως και αυτή τη φορά δεν θα μας απογοητεύσει...

Silence του Μάρτιν Σκορσέζε

O Μάρτιν Σκορσέζε διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο, με πρωταγωνιστή τον Αντριου Γκάρφιλντ και γυρίσματα στην Ιαπωνία σε αυτό που και ο ίδιος έχει ομολογήσει πως είναι ένα από τα μεγάλα όνειρα της ζωής του. Κανείς δεν γνωρίζει αν η ταινία θα κυκλοφορήσει τελικά μέσα στο 2015, αλλά καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί αν όντως ο Σκορσέζε δεν φοβηθεί την ιαπωνική γλώσσα και το κατά μεγάλο μέρος ιαπωνικό καστ, τότε μπορούμε να μιλάμε ήδη για μια από τις ταινίες της χρονιάς.

The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου, με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεντού και Μπεν Γουίσο ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήριά της soon in a theatre near you. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα για την ώρα, αφού το φιλμ ολοκληρώνεται κάτω από απόλυτη μυστικότητα, αλλά θα συζητηθεί όσο λίγα μέσα στο 2015.

The Walk του Ρόμπερτ Ζεμέκις

H ιστορία του Φιλίπ Πετίτ που διέσχισε πάνω σε ένα σύρμα τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, φρέσκια από το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ του Τζέιμς Μαρς «Man on Wire» βρίσκει τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ να ζωντανεύει το «αμερικάνικο όνειρο» σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και την επιστροφή του Ρόμπερτ Ζεμέκις σε κάτι που θα μπορούσε να είναι... επιτυχία.

Far from the Madding Crowd του Τόμας Βίντερμπεργκ

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ διασκευάζει Τόμας Χάρντι (πέντε δεκαετίες μετά το φιλμ του Τζον Σλέσινγκερ με την Τζούλι Κρίστι) με την Κάρι Μάλιγκαν και τον Ματίας Σένερτς σε αυτό που θα μπορούσε να είναι η ταινία που θα μας ραγίσει για πάντα την καρδιά. Το τρέιλερ και οι πρώτες εικόνες υπόσχονται πολλά, ο Βίντερμπεργκ έρχεται κατευθείαν από το «Κυνήγι» και αν τίποτα δεν πάει στραβά, μπορείς να στοιχηματίσεις από τώρα για το ρομάντζο της χρονιάς.

Carol του Τοντ Χέινς

Το «Carol» αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος «The Price of Salt» της Πατρίσια Χάισμιθ και παρακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής πωλήτριας σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή κι ερωτεύεται μια πολύ μεγαλύτερή της, παντρεμένη γυναίκα. Η ιστορία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’50, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Κέιτ Μπλάνσετ και η Ρούνι Μάρα περιμένουν υπομονετικά να γίνουν icons στα χέρια του σκηνοθέτη του «Far from Heaven» και του «I'm Not There».

Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη

Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Οταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής. H Αθηνά Τσαγγάρη επιστρέφει, πέντε χρόνια μετά το «Attenberg» στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της, σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και all-star cast με Βαγγέλη Μουρίκη, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιώργο Κέντρο, Πάνο Κορώνη και Σάκη Ρουβά.

The Sea of Trees του Γκας Βαν Σαντ

Σε σενάριο του Κρις Σπάρλινγκ («Buried»), το «The Sea of Trees» του Γκας Βαν Σαντ αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που ταξιδεύει μέχρι το Ορος Φούτζι με σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του σε ένα δάσος περισσότερο γνωστό ως «Suicide Forest». Εκεί θα συναντήσει έναν Ιάπωνα ο οποίος μετά από μια αποτυχημένη αυτοκτονία προσπαθεί να βρει τρόπο να βγει από το δάσος. Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και Κεν Γουατανάμπε αναλαμβάνουν τους κεντρικούς ρόλους και ο Βαν Σαντ ελπίζει πως εδώ χτυπάει φλέβα για ένα υπαρξιακό δράμα ανεξάρτητων αλλά και οσκαρικών προδιαγραφών.

Macbeth του Τζάστιν Κερζέλ

O Μάικλ Φασμπέντερ και η Μαριόν Κοτιγιάρ κάνουν τη διασκευή αυτή του «Μάκβεθ από τον Τζάστιν Κερζέλ, τον σκηνοθέτη που πριν τρία χρόνια έτρεψε σε φυγή τους λιγόψυχους στην προβολή του θαυμάσιου «Snowtown» στο Φεστιβάλ Καννών του 2011, ένα γεγονός από μόνο του. Πιστό στο αυθεντικό κείμενο, φετιχοποιεί αυτόματα τον Σαίξπηρ προκαλώντας ρίγη στους κλασικιστές και μη.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ