Κεφάλαιο απιστία: Εσείς πόσο και πώς ζηλεύετε: Πότε είναι σεξουαλική & πότε συναισθηματική;

Σεξουαλική ή συναισθηματική ζήλια; Εσείς, πότε ζηλεύετε περισσότερο;

Στην μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μελέτη για την απιστία, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί ακόμα και στον τρόπο που ζηλεύουν.
Με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 64.000 αμερικανούς, η νέα αυτή έρευνα παρέχει την πρώτη μεγάλης κλίμακας διερεύνηση των διαφορών ανάμεσα σε διαφορετικά φύλα και σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό όσον αφορά την αντίδρασή τους σε περιπτώσεις σεξουαλικής ή συναισθηματικής απιστίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ετεροφυλόφιλοι άντρες φαίνεται να αναστατώνονται περισσότερο από τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες με τις απιστίες που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το σεξ. Τα ποσοστά είναι ενδεικτικά: Το 54% των αντρών –έναντι του 35% των γυναικών- δεν αντέχουν τη σεξουαλική απιστία. Αντίθετα, οι άντρες είναι πιο ανεκτικοί απέναντι στη... συναισθηματική απιστία, με το 46% να δηλώνουν αναστατωμένοι με κάτι τέτοιο, έναντι του 65% των γυναικών, που από ότι φαίνεται δεν συγχωρούν την αλλαγή συναισθημάτων του συντρόφου τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φανταστούν τι είναι αυτό που θα τους αναστάτωνε περισσότερο σε μια κατάσταση απιστίας: οι σύντροφοί τους να έκαναν σεξ με κάποιο/α άλλο/η (χωρίς όμως να τον/την ερωτευτούν) ή οι σύντροφοί τους να ερωτευόντουσαν έναν άλλο άνθρωπο (χωρίς να κοιμηθούν μαζί του/της).

Σε αντίθεση με τις απαντήσεις των ετεροφυλόφιλων, αυτές των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων αντρών και γυναικών δεν διέφεραν σημαντικά μεταξύ τους.

Ενώ θα αναμέναμε άντρες και γυναίκες να βιώνουν το ίδιο τη σεξουαλική απιστία, τα ποσοστά των αντρών μάς διαψεύδουν. Από την οπτική της εξέλιξης, οι άντρες αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, το οποίο δεν απασχολεί τις γυναίκες: την πατρική αβεβαιότητα. Ένας άντρας δεν μπορεί να γνωρίζει αν το παιδί του σχετίζεται γενετικά με τον ίδιο. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά, αν και δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ρισκάρουν την πιθανή απώλεια πόρων και δέσμευσης από τους συντρόφους τους αν αποφασίσουν να επενδύσουν σε έναν άλλο άντρα.

Η μελέτη υπογραμμίζει ότι οι άντρες ανατρέφονται με τη λογική της αρρενωπότητας, η οποία περιλαμβάνει και την ισχυρή σεξουαλική ικανότητα. Στην περίπτωση σεξουαλικής απιστίας της συντρόφου του, ο άντρας νιώθει ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η σεξουαλική του ικανότητα και επομένως ο ανδρισμός του. Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες έχουν μάθει να καθοδηγούν συναισθηματικά μια σχέση. Αν, λοιπόν, ο σύντροφός τους ερωτευτεί μια άλλη γυναίκα, αυτό μπορεί να απειλήσει την ίδια τους την ύπαρξη.

Πηγή: vita.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ