Μade in Greece ο Νίκος Μπαλαχούτης που μετατρέπει το παλιό σας ποδήλατο σε... μηχανάκι! Αυτό θα πει διορατικότητα!

Μια νέα εναλλακτική λύση για οικονομική και άνετη μετακίνηση προτείνει , ο οποίος το τελευταίο διάστημα μετατρέπει ποδήλατα σε... μηχανάκια. Ετσι, κινείται με ταχύτητα μέχρι και 55 χιλιομέτρων την ώρα, καταναλώνοντας περίπου 2 ευρώ βενζίνη ανά 100 χιλιόμετρα.

Με τη βοήθεια του πατέρα του, ο οποίος επίσης ονομάζεται Νίκος, αλλά και του επαγγελματία Δημήτρη Δημητρακόπουλου, κάνει την εναλλακτική αυτή πρόταση μετακίνησης, η οποία όπως τονίζει δεν απαιτεί άδεια, δίπλωμα, ούτε ασφάλεια, καθώς πρόκειται για όχημα κάτω των 50 κυβικών. 

Οπως εξηγεί ο κ. Δημητρακόπουλος, πρόκειται για ένα μηχανικό κιτ κάτω των 50 κυβικών, το οποίο προσαρμόζεται στο ποδήλατο, δίνοντας τη δυνατότητα εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης και εξυπηρετώντας κυρίως τις ανάγκες συνανθρώπων μας κάποιας ηλικίας, ή μικρών και μεγάλων που χρειάζεται να διασχίζουν μεγάλη απόσταση από και προς το σπίτι τους, ή δρόμους με ανηφόρες. 
Να σημειωθεί άλλωστε πως ένα ποδήλατο-μηχανάκι διατηρεί και τους δύο τρόπους κίνησης: Μπορεί να κινείται άλλοτε με τα πεντάλ και άλλοτε με τη μηχανή, γεγονός που συμβάλλει και στην άθληση και στην εύκολη μετακίνηση. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που απευθύνονται στον κ. Δημητρακόπουλο για να κάνουν ένα test drive στη δημιουργία του νεαρού Νίκου Μπαλαχούτη, ο οποίος διαπιστώνει πως το ενδιαφέρον είναι σημαντικό κι από ανθρώπους που θέλουν να το αποκτήσουν. Ωστόσο, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, για την ώρα δεν το συζητούν. Ισως, σημειώνει ο κ. Δημητρακόπουλος, αν ήταν οι εποχές του 2010, να υπήρχε και άμεσο οικονομικό όφελος από ένα τέτοιο εγχείρημα. Δεν αποκλείεται ωστόσο για τη θερινή σεζόν να διατεθούν κάποια ποδήλατα-μηχανάκια προς ενοικίαση. 

Ο νεαρός Νίκος εξηγεί πως έχει πολύ μεγάλη διαφορά το να κινείσαι με ένα τέτοιο ποδήλατο, μετά τη μετατροπή, αφού η ταχύτητα και η άνεση δε συγκρίνονται με το συμβατικό ποδήλατο. 
Ο πατέρας του νεαρού περιγράφει πώς αισθάνθηκε όταν το είδε πρώτη φορά: «Οταν το είδα τρελάθηκα. Το κοίταγα μέχρι που εξαφανίστηκε. Είναι πολύ πρακτικό και φυσικά πηγαίνω παντού με αυτό». Στα 76 του, έχει υιοθετήσει ήδη ένα τέτοιο ποδήλατο από μετατροπή για τις προσωπικές του μετακινήσεις. Μάλιστα, δεν κρύβει πως προσπαθεί να κινείται σε περιοχές όπου... δεν θα τον σταματήσουν από περιέργεια για το όχημά του. Θυμάται όμως ότι ανάλογα ποδήλατα κυκλοφορούσαν το 1948, όταν όλοι οι ποδηλατάδες, όπως λέει χαρακτηριστικά, τα είχαν στα μαγαζιά τους και τα νοίκιαζαν. 

«Μ' αρέσει και είναι και σπορ» εξηγεί, τονίζοντας πως κάνει το χόμπι του δημιουργική απασχόληση μαζί με το γιο του. Προμηθεύονται τα μηχανικά κιτ και τα προσαρμόζουν σε ποδήλατα, προτείνοντας έτσι απλά έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης

Πηγή: eleftheriaonline.gr - Κέλλυ Δημητρούλια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ