Ο Άκης Πετρετζίκης αποτρελαίνει τους chocoholics: Η πιο νόστιμη πίτα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Συστατικά
2 ζύμες σφολιάτας (1 συσκευασία) 
1 κουβερτούρα γαλακτος των 200 γρ.
125 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη (χωρίς φλούδα)
125 γρ. ζάχαρης κρυσταλλική
125 γρ. μαλακό βούτυρο
2 αβγά
1 κρόκο 
1 πρέζα κανέλας σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.
Προετοιμάζουμε την τάρτα σοκολάτας: ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να βράζει και από πάνω βάζουμε ένα μεταλλικό σκεύος με τη σοκολάτα. 
Ανακατεύουμε με το σύρμα σε ένα μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και «αφρώδες».
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη, την λιωμένη σοκολάτα, τα δύο αβγά (ρίχνοντάς τα ένα ένα μέχρι να απορροφηθούν καλά) και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Ξετυλίγουμε την ζύμη μέσα στο ταψί που του έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο του, κρατώντας την διαφάνεια με το ένα χέρι σταθερή και τραβώντας το φύλλο με το άλλο. Γεμίζουμε το κέντρο με το μείγμα σοκολάτας αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κολλάμε τις άκρες μεταξύ τους με τα δάχτυλά μας περιμετρικά. Σφραγίζουμε καλά με ένα πιρούνι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης , για να ροδίσει, με τον κρόκο αβγού αραιωμένο με νερό.
Κάνουμε τρύπες με ένα μαχαιρι στο φύλλο για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο πολύ.
Ψήνουμε την πίτα για 17 λεπτά περίπου στο φούρνο σας ( η πίτα πρέπει να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές ).

Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ