7 ιδέες για θρεπτικά, εύκολα και νόστιμα σνακ - χωρίς πολλές θερμίδες και πεντανόστιμα!

Τα 7 καλύτερα σνακ για αδυνάτισμα και δίαιτα

Βράσε ένα αυγό μέχρι να γίνει σφιχτό. Άφησέ το να κρυώσει και κόψτο σε λεπτές φετούλες. Βάλε κάθε φέτα πάνω σε ένα κράκερ ολικής άλεσης χωρίς πολύ αλάτι και από πάνω πρόσθεσε από μια φέτα ντομάτα και λίγες ελιές.


Κόψε ένα καρότο και μισό μικρό αγγουράκι σε μικρά μπαστουνάκια και βούτηξέ τα σε δυο κουταλιές της σούπας χούμους.


Κόψε ένα μικρό μήλο στα οχτώ. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού φιστικοβούτυρο και ένα κουταλάκι μέλι. Άλειψε με το μείγμα τις φέτες του μήλου.


Ψήσε για λίγο στη φρυγανιέρα μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Κάλυψε την επιφάνειά της με τόνο σε νερό και από πάνω ρίξε μια κουταλιά της σούπας κυβάκια φρέσκιας μοτσαρέλας. Βάλτο λίγο στο φούρνο να λιώσει το τυρί.


Φτιάξε μια μικρή σαλάτα σε τρία φλιτζάνια φύλλα φρέσκου σπανακιού, 10 τοματίνια, μία κουταλιά κουκουνάρι και δυο κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο.
Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι βρασμένη κινόα με δυο κουταλιές ψιλοκομμένο και σωταρισμένο κρεμύδι, ένα τέταρτο του φλιτζανιού βρασμένες φακές και λίγο σκόρδο σε σκόνη. Ζέστανέ το λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων και γαρνίρισε με φέτες ντομάτας, λεμόνι και μαϊντανό.


Βάλε δύο φέτες ψητό στήθος γαλοπούλας πάνω σε μισό ψωμάκι. Πρόσθεσε δυο λεπτές φέτες αβοκάντο και μια φέτα ντομάτα. Φάτο μαζί με δυο-τρεις φράουλες.

Πηγή:shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ