To νέο τραγούδι του Bipolar Sunshine λέγεται Daydreamer και μας γυρνάει πίσω στο 80- Ένα πραγματικά "ονειρικό" 80s animation clip! (Βίντεο-φωτό)

O Bipolar Sunshine παρουσιάζει το καινούριο του τραγούδι Daydreamer μέσα από ένα φαντασικό βίντεο κλιπ κινούμενων σχεδίων.

 Ο Ούγγρος σκηνοθέτης Tomek Ducki δανείστηκε  τις τάσεις της δεκαετίας του 1980 το σχεδιασμό αυτού του βίντεο 3 λεπτών.


Στο βίντεο απεικονίζεται ο Άγγλος ποπ τραγουδιστής Bipolar Sunshine - γνωστός και ως Adio Marchant - μέσα από εναλλαγές χρωμάτων, σχημάτων και σχεδίων.


Ο  Tomek Ducki δημιούργησε το φιλμ παρακολουθώντας γενικότερα την πορεία του τραγουδιστή και έτσι εμπνεύστηκε την αισθητική των προηγούμενων βίντεο πριν τη δεκαετία του '90 με επίπεδα και συμπαγή χρώματα πάνω σε μάρμαρο !


"Ένας από τους συντονιστές μας έκανε αρκετά βαθιά έρευνα σχετικά με τα πρότυπα των πουκαμίσων από τη δεκαετία του 1980, και εγώ επίσης φρέσκαρα τις γνώσεις μου πάνω στις πολωνικές και ουγγρικές αφίσες από την ίδια εποχή," είπε ο σκηνοθέτης στο Dezeen.


Η ταινία οπτικοποιεί την αίσθηση της απογοήτευσης που δημιουργείται μεταξύ δύο ανθρώπων που βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλον.


"Σε μουσική και στίχους υπάρχει μια αίσθηση απώλειας της κατεύθυνσης - σαν μια μετακίνηση που δεν οδηγεί πουθενά - Ένας κύκλος χωρίς τέλος», είπε ο Ducki στο Dezeen.


Ο σκηνοθέτης παίζει με αυτό το θέμα, δείχνοντας τους χαρακτήρες να συνδέονται με διαφορετικές άκρες  μιας κορδέλα ή ταινίας - ένα οπτικό μοτίβο που του επέτρεψε να εκπροσωπεί ταυτόχρονα τη συνεκτικότητα αλλά και το διαχωρισμό των χαρακτήρων.


Άλλες σκηνές δείχνουν τους  χαρακτήρες να βρίσκονται κυριευμένοι από έναν πλανήτη-σφαίρα που συνδέεται με τα κεφάλια τους.


Το αποτέλεσμα είναι "ένας συνδυασμός από εικόνες και στοιχεία που αντιπροσωπεύουν οπτικά το τραγούδι και τους στίχους του περισσότερο από κάθε άλλη αφηγηματική ιστορία".


Οι γρήγορες εναλλαγές χρωμάτων σε μια σκηνή που εμφανίζονται σε ορισμένα μέρη του βίντεο δημιουργήθηκαν μέσα από την τεχνική 'strata-cut animation' .


Στην τελική επεξεργασία, ο Ducki συνδυάζει  2D και 3D animation, μαζί με τα σχέδια και τα βαμμένα φόντα, για να δημιουργήσει έτσι μια ξεχωριστή εμφάνιση.


"Μία λήψη γίνεται αρχικά μέσω  κινουμένων σχεδίων σε 3D, και στη συνέχεια καλύπτεται από ένα animation 2D, το οποίο ήταν αρχικά ζωγραφισμένο πάνω σε μάρμαρο" εξήγησε ο σκηνοθέτης. "Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν να αναμίξουμε τα  3D αντικείμενα με τα κινούμενα σχέδια δύο διαστάσεων. Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, κατά τη γνώμη μου."

Βρισκόμενοι σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, η ομάδα παραγωγής του Ducki  εργάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί το βίντεο. «Ήταν μια βιολογική παραγωγή, και με αυτοσχέδια πολλά», είπε ο σκηνοθέτης.


Το Daydreamer θα κυκλοφορήσει ως single στις 26 Ιανουαρίου.

Πηγή: dezeen,com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ