Παρίσι - "Είμαστε όλοι Charlie": Όλο το χρονικό της μεγαλύτερης πανευρωπαϊκής διαδήλωσης κατά της τρομοκρατίας

Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών - και περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών, έλαβαν μέρος στη μεγαλειώδη «πορεία ενότητας», με σύνθημα «Είμαστε όλοι Charlie», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

 

19: 29 Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν πάρει θέση στην Πλατεία του Έθνους στο Παρίσι, όπου κατέληξε η μεγαλειώδης πορεία ενάντια στην τρομοκρατία.

19: 21 - Διαδηλωτές φτάνουν στην Πλατεία του Έθνους, σημείο τερματισμού της πορείας ενότητας.

19: 08 - Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Λιβρί Γκαργκάν, στο βορειοανατολικό Παρίσι, για να αποτίσει φόρο τιμής στον Αχμέντ Μεραμπέτ. Ο 42χρονος αστυνομικός εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

18: 53 - Στην έκτακτη «Διεθνή συνάντηση κατά της τρομοκρατίας», που οργάνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ σήμερα, στο Παρίσι, συμμετείχε ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αρμόδιος για τα θέματα της μετανάστευσης.

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι διαδηλωτές στο Παρίσι
Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο η συμμετοχή στην μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία, σύμφωνα με τους οργανωτές.
«Μεγαλειώδης Γαλλία! Μού λένε ότι μπορεί να έχουν κατεβεί 1,3 έως 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο Παρίσι», δήλωσε ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Λαμί, εκ των οργανωτών της πορείας.Η γαλλική αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εκτίμηση για τον όγκο των διαδηλωτών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις στις πόλεις της γαλλικής επαρχίας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Στιγμιότυπα από συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου

18:33 - Αντ. Σαμαράς: Είμαστε ενωμένοι με τους Γάλλους
«Η Γαλλία υπήρξε ένας φάρος ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο και  σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας. Είμαστε ενωμένοι μαζί με τους Γάλλους, σκεφτόμαστε το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την ελευθερία, τα ιδεώδη της Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη σιωπηλή πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι.
«Επιπλέον είμαστε μαζί σας σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών. Αυτό επιδιώκουμε, γι’ αυτό ήμασταν όλοι  εδώ σήμερα. Αυτό που ζήσαμε ήταν καταπληκτικό», τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να είναι η σημερινή ημέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη και για τον κόσμο. «Το ελπίζω πραγματικά και πιστεύω ότι θα είναι», είπε.

Στιγμιότυπο από πορεία συμπαράστασης προς τον γαλλικό λαό στην Βιέννη

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομιλεί με τον αρθρογράφο της Charlie Hebdo, Πατρίκ Πελού κατά τη διάρκεια της πορείας ενότητας στο Παρίσι.

17: 56 - Εικόνες του πρακτορείου Reuters από την μεγαλειώδη «πορεία ενότητας» στο Παρίσι.

17:43 - Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομιλεί με συγγενείς και οικείους των θυμάτων των επιθέσεων των τελευταίων ημερών. 

17:33 - Δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την πορεία ενότητας στο Παρίσι.

17:29 -Τη διενέργεια συνόδου, που θα επικεντρωθεί στην εξέταση των μέτρων εκείνων που θα συμβάλλουν στη μάχη εναντίον «του βίαιου εξτρεμισμού σε ολόκληρο τον κόσμο», στις 18 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, προανήγγειλε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.
 
17:26 - Αντ. Σαμαράς: Είμαστε μαζί σας, είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτή τη μάχη που δίνετε υπέρ των δημοκρατικών ιδανικών

Ο Πρωθυπουργός (2Α) σε στιγμιότυπο από την πορεία. 

17: 18 Χόλντερ: Σε πόλεμο με τους τρομοκράτες οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ βρίσκονται «σε πόλεμο με τους τρομοκράτες», που διαπράττουν βίαιες ενέργειες και χρησιμοποιούν το Ισλάμ για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, δήλωσε από το Παρίσι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.
Ο Χόλντερ είπε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να νιώθουν ασφαλείς, ωστόσο σημείωσε πως τον ανησυχεί το ενδεχόμενο «μοναχοί λύκοι» να διαπράξουν επιθέσεις. «Αυτό, νομίζω, είναι το μόνο πράγμα που με κρατά ξάγρυπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας», τόνισε.
Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε επιπλέον ότι δε διαθέτει «καμία αξιόπιστη πληροφορία» που να αποδεικνύει ότι η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Έκρινε, πάντως, ότι η Αλ Κάιντα στην Υεμένη και το Ισλαμικό Κράτος «αποτελούν ξεκάθαρα μία απειλή για τις ΗΠΑ όπως και για τους συμμάχους τους».

16: 55 - Στην έκτακτη συνάντηση κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι ο Δ. Αβραμόπουλος
Στην έκτακτη «Διεθνή συνάντηση κατά της τρομοκρατίας», που οργάνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ σήμερα, στο Παρίσι, συμμετείχε ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αρμόδιος για τα θέματα της μετανάστευσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα από το φαινόμενο των τρομοκρατικών επιθέσεων και οποίες από τον Μάιο του 2014 συνιστούν την ομάδα «G10».
Ο κ. Καζενέβ υπογράμμισε ιδιαίτερα και την παρουσία του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου και τον ευχαρίστησε «για τη σταθερή δέσμευσή του, από τη στιγμή που ανέλαβε τις ευθύνες του, να συνοδεύσει με όλα τα μέσα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

16:45 - Ξένοι ηγέτες συμμετέχουν στην πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στο Παρίσι.

16:42 - Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι ηγέτες 50 περίπου κρατών, μεταξύ των οποίων ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συμμετέχουν στην πορεία εναντίον της τρομοκρατίας στο Παρίσι. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς περπατά σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

16:40 - Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι. 

16:37 - Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποδέχεται τον Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ υποδέχεται τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Παρίσι.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ