Good News: 25 must ραντεβού για σινεμά, θέατρο και μουσική, τα οποία θα πρέπει να μπουν από τώρα στην ατζέντα σας για το 2015!

Λίγο πολύ τα σχέδια για τη νέα χρονιά τα έχετε κάνει. Σίγουρα όμως έχετε αφήσει και κάτι για μας: ποιες ταινίες και παραστάσεις θα δείτε και σε ποιες συναυλίες θα πάτε.

Γιατί το 2015 έρχεται με δυνατά θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, ελληνικά και εισαγωγής, αλλά και τραγουδιστές και συγκροτήματα που δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουμε. Η συντακτική ομάδα του «αθηνοράματος» επέλεξε, λοιπόν, 25 must ραντεβού για σινεμά, θέατρο και μουσική, τα οποία θα πρέπει να μπουν από τώρα στην ατζέντα σας καθώς δίνουν τις τάσεις και την ατμόσφαιρα του 2015.


Ο «Άμλετ» του Γιάννη Χουβαρδά ­ανεβαίνει την επόμενη εβδομάδα στη Στέγη.

1.«Άμλετ» στη Στέγη
Ο Γιάννης Χουβαρδάς έχει σφραγίσει το ελληνικό θέατρο ως σκηνοθέτης κι επικεφαλής του Αμόρε και στη συνέχεια του Εθνικού Θεάτρου. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τους κλασικούς είναι πάντα απροσδόκητος, γι’ αυτό και το επικείμενο ανέβασμα του σαιξπηρικού «Άμλετ» είναι πολλά υποσχόμενο. Ένας έξοχος θίασος τον συντροφεύει: Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Άλκηστις Πουλοπούλου, Γιώργος Γάλλος, Θάνος Τοκάκης κ.ά. (14/1-1/2 )


Οι Tiger Lillies έρχονται με... καράβι στο Μπάντμιντον (9-11/1).

2.Tiger Lillies στο Μπάντμιντον
Μια «άλλου τύπου», εφιαλτική οδύσσεια πάνω στο ρομαντικό ποίημα του Sam Coleridge «Rime of the Ancient Mariner» υλοποιούν αυτήν τη φορά οι Tiger Lillies στα πρότυπα του ιδιότυπου μουσικού τους ήχου. Ένα οπερατικό υπερθέαμα που βγαίνει, ως συνήθως, από τα όρια, αλλά πάντα φτάνει σε ένα ποθητό και γαλήνιο σημείο λύτρωσης. Με γιγαντοοθόνες και σκηνοθεσία που υπερτονίζει τη δράση. (9-11/1 )


Η «Άννα Καρένινα» στο Μπάντμιντον από διακεκριμένους ηθοποιούς του μοσχοβίτικου Θεάτρου Βαχτάνγκοφ (16-18/1)

3.«Άννα Καρένινα» στο Μπάντμιντον
Διακεκριμένοι ηθοποιοί του μοσχοβίτικου Θεάτρου Βαχτάνγκοφ θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Μπάντμιντον το αριστούργημα του Τολστόι. Με επίκεντρο τη συναρπαστική ιστορία­ μιας γυναίκας που αψήφησε τις συμβάσεις της εποχής της, ακολουθώντας την παθιασμένη προσωπικότητά της μέχρι την αυτοκαταστροφή, η Λιθουανή σκηνοθέτις και χορογράφος Ανζελίκα Χολίνα με μια τολμηρή στην αισθητική της προσέγγιση συνδέει το μυθιστόρημα του Τολστόι με τον 21ο αιώνα. (16- 18/1 )

4.«Τριστάνος και Ιζόλδη» στο Μέγαρο
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Εθνική Λυρική Σκηνή αντιμετωπίζει δημιουργικά ένα «απόλυτο έργο τέχνης» όπως είναι αυτή η όπερα του Βάγκνερ σε μια μεγαλειώδη παραγωγή, που απαιτεί από όλους τους συντελεστές της το μάξιμουμ. Το έργο ερμηνεύεται για πρώτη φορά από ελληνικά μουσικά σύνολα, την ορχήστρα και τη χορωδία της ΕΛΣ που διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης, ενώ τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υλοποιεί ο «διεθνής» Γιάννης Κόκκος. (23/1-4/2 )

5.«Εξομολογήσεις του Άγ. Αυγουστίνου» στο Μέγαρο
Ο έφηβος Ζεράρ Ντεπαρντιέ εγκατέλειψε το σχολείο κι έγινε μικροληστής, ζιγκολό και τυμβωρύχος. Σήμερα είναι ο πιο αναγνωρίσιμος Γάλλος ηθοποιός, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της Unifrance, η φήμη του έχει ξεπεράσει ακόμη και τους Ντελόν και Μπελμοντό. Ο διάσημος όσο και αμφιλεγόμενος σταρ έρχεται στην Ελλάδα για να μας απαγγείλει αποσπάσματα από τις «Εξομολογήσεις» ενός άλλου πρώην ασώτου, του Αγίου Αυγουστίνου. (19/1 )

Όλη η συνέχεια εδώ - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ