To χρήσιμο tip της ημέρας: 10+1 κολπάκια για να κάνετε το δωμάτιο σας να δείχνει μεγαλύτερο!

Αν νομίζετε ότι οι μικροί χώροι σε ένα σπίτι είναι τρόπον τινά «καταδικασμένοι» στο να δείχνουν αιώνια έτσι, μάλλον δεν έχετε ψάξει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Το μάτι - ως γνωστόν - είναι αρκετά επιρρεπές σε «παιχνίδια» και με βάση αυτά μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Πώς; Δείτε παρακάτω έντεκα εύκολους τρόπους.

* Ζωγραφίστε ή βάλτε ταπετσαρία στο ταβάνι για να φαίνεται ψηλότερο. Οτιδήποτε «τραβάει» το μάτι ψηλά, κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο μεγάλο.

* Κρεμάστε ράφια κοντά στο ταβάνι για να «τραβήξετε» τα βλέμματα ψηλά. Και πάλι, αυτός ο τρόπος ενδείκνυται για να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος.

* Χρησιμοποιείστε απαλά χρώματα στους τοίχους και στο πάτωμα. Ενώ τα σκούρα χρώματα κάνουν έναν χώρο να φαίνεται περισσότερο cosy, ταυτόχρονα απορροφούν το φως αντί να το ανακλούν, με αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μικρότερος. Επιλέξτε λοιπόν χρώματα όπως το λευκό, το απαλό γκρι ή το γαλάζιο για να «ανοίξετε» τον χώρο.

* Αν δεν αντέχετε με τίποτα την ουδετερότητα του λευκού, αλλά δεν θέλετε και να «μικρύνετε» οπτικά τον χώρο βάφοντας τους τοίχους στα έντονα χρώματα που προτιμάτε, βάψτε ένα μόνο σημείο του δωματίου -το τζάκι για παράδειγμα, ή έναν μόνο τοίχο- σε χρώμα που να κάνει έντονη αντίθεση με τους τοίχους γύρω του.

* Απομακρύνετε τα έπιπλα από τους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο «αεράτος». Τα κολλημένα στον τοίχο έπιπλα, κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρό. Δε χρειάζεται να αφήσετε μεγάλη απόσταση, ακόμα και μερικά εκατοστά από τον τοίχο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

* Αφαιρέστε τις κουρτίνες. Τα μεγάλα παράθυρα δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγέθους στον χώρο, καθώς αντικαθιστούν ουσιαστικά τον τοίχο, και ξεγελούν το μάτι. Ακόμη κι αν το μικρό σας δωμάτιο έχει μόνο ένα παράθυρο, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το εφέ, αφαιρώντας τις κουρτίνες και τοποθετώντας στόρια στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο, τα οποία θα «εξαφανίζονται» κατά τη διάρκεια της μέρας, αφήνοντας το παράθυρο ακάλυπτο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - travelstyle.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ