Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Προς όλους τους γονείς: Αυτοί είναι οι 5 στόχοι που πρέπει αυστηρά να φέρετε εις πέρας εντός του 2015!

Αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι η εποχή όπου προσδιορίζουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά! Σίγουρα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρκετά συνηθισμένοι και συνήθως διαρκούν μέχρι να πείτε «Φεβρουάριος»!

Όμως, πρέπει να το παραδεχτείτε: ένα κομμάτι σας εξακολουθεί να πιστεύει στη νέα χρόνια και τα νέα ξεκινήματα, ως μια νέα ευκαιρία για να κάνετε τα πράγματα με καλύτερο τρόπο, με τη μαγεία ότι ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σας άνοιξε την 1η Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλετε να βελτιώσετε περισσότερο από την ανατροφή των παιδιών σας. Μέρος του να είναι κάποιος γονέας είναι το συνεχές αίσθημα της αποτυχίας. Ίσως τελικά δεν τα πηγαίνετε τόσο άσχημα, αλλά μπορείτε να ανταπεξέλθετε ακόμα καλύτερα μέσα στο 2015! Εδώ είναι μερικοί στόχοι που αξίζει να βάλετε ως γονείς:

Προσπαθήστε να φωνάζετε λιγότερο

Είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε και να μην φωνάξετε κάθε φορά που «πιάνετε στα πράσα» το μικρό σας να ζωγραφίζει τους τοίχους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν και οι δικοί σας γονείς χρησιμοποιούσαν τις φωνές ως μέσο για να σας κάνουν να ηρεμήσετε. Προσπαθήστε να καταπιέσετε αυτή τη συμπεριφορά τη φετινή χρονιά. Πάρτε βαθιές αναπνοές, προσπαθήστε να ψιθυρίσετε αντί να ουρλιάζετε και να θυμάστε ότι οι φωνές δεν αποτελούν σωστή μέθοδο για να πειθαρχήσετε τα παιδιά σας.

Επαινέστε περισσότερο τα παιδιά

Είναι πολύ πιθανό να ζείτε μέσα στο χάος που δημιουργούν τα χαμένα παπούτσια των παιδιών, το γάλα στον πάγκο της κουζίνας και οι δουλειές του σπιτιού που σας περιμένουν! Είναι πολύ εύκολο, λοιπόν, να ξεχάσετε τον έπαινο που προορίζεται για τα παιδιά και τους τονώνει το ηθικό όσο δεν φαντάζεστε! Ακόμα και η φράση: «Μπράβο σου! Εργάστηκες πολύ σκληρά γι αυτό!» μπορεί να σημαίνει τα πάντα για ένα παιδί, ειδικά αν έχετε περάσει το πρωί φωνάζοντάς του για τους μαρκαδόρους στον τοίχο!

Αγκαλιάστε τα περισσότερο

Είναι επίσης πολύ εύκολο να ξεχάσετε την απλή πράξη της αγκαλιάς. Πόσο συχνά αγγίζετε τα παιδιά σας; Η ωκυτοκίνη που εκκρίνεται από καλή μεγάλη αγκαλιά μπορεί να σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε σε μια μίζερη μέρα ή να κάνει εσάς και τα παιδιά σας να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας με ευχάριστο τρόπο!

Δείτε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ