Good News : Η όμορφη όψη του χιονιά - Οδοιπορικό του cretapost στα χιονισμένα Ανώγεια! (Βίντεο-φωτό)

Ο πρωτοφανής χιονιάς που έβαλε στο «ψυγείο» την Κρήτη για τρεις ημέρες, δεν προκάλεσε μόνο προβλήματα. 

Όσοι Κρητικοί μπόρεσαν έζησαν στιγμές ειδυλλιακές στο κατάλευκο τοπίο, ενώ όσοι βρέθηκαν στα Ανώγεια, παρά τον αποκλεισμό και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση, γεύτηκαν την περίφημη κρητική φιλοξενία, που … μεταφράζεται σε κεράσματα με παραδοσιακό αντικριστό, άφθονη ρακί για την «αναστήλωση» του οργανισμού από το ψύχος και ευχάριστη παραμονή δίπλα σε τζάκια ή ξυλόσομπες.


Πολλοί ήταν εκείνοι που τόλμησαν να αφήσουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και να μετακινηθούν μέχρι τα Ανώγεια για να παίξουν χιονοπόλεμο και να δουν από κοντά μια άλλη όψη της Κρήτης, αυτήν της ορεινής, με τον ιδιαίτερο πολιτισμό της και τη μοναδική ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της.


Το cretapost σε οδοιπορικό που έκανε στα χιονισμένα Ανώγεια, κατέγραψε μοναδικές εικόνες, στο χιονισμένο τοπίο.

Αν και δύσκολες οι συνθήκες, σίγουρα η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη σε όσους μπόρεσαν να τη ζήσουν, εννοείται χωρίς προβλήματα.

Υποχωρεί ο χιονιάς

 Σταδιακά από σήμερα, ο χιονιάς αρχίζει να υποχωρεί στην Κρήτη, παρόλο που οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν.

Πολλά σχολεία στις περιοχές του νησιού που αποκλείστηκαν ή αντιμετώπισαν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο Παρασκευή, ενώ αίσιο τέλος είχαν και οι περιπέτειες των αποκλεισμένων σε Ομαλό και Σελάκανο.


Εν τω μεταξύ, αποκλεισμένοι παραμένουν κτηνοτρόφοι στα μιτάτα τους στην περιοχή των Ανωγείων, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία βεβαιώνει ότι δεν έχουν δεχτεί κλήση για βοήθεια ή για απεγκλωβισμό.

Άλλωστε οι κτηνοτρόφοι στον Ψηλορείτη, γνωρίζουν πολύ καλά πώς να επιβιώνουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Πηγή: cretapost.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ