Αυτός είναι ο 25χρονος Ρουμάνος Στεφάν που φέρεται πως σκότωσε τον Μ. Κουμανταρέα (φωτό)

Φωτογραφίες του 25χρονου Στεφάν Μ., του συλληφθέντα για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο 25χρονος Στεφάν Μ. είχε δημοσιεύσει προσωπικές του φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις ημέρες των εορτών, στις οποίες πόζαρε μπροστά από χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο ίδιος, μετά τον φόνο, φαίνεται πως επέλεξε να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών αρχών. 

Και ενώ ο 25χρονος βασικός κατηγορούμενος βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου ατόμου που αναζητείται ως συνεργός του νεαρού. Πρόκειται για τον Κοσμίν Γκαϊτάν, 29 ετών, επίσης Ρουμάνος.

Οι έρευνες για τον Γκαϊτάν επικεντρώνονται και σε εταιρεία αλουμινίου, στην οποία εργαζόταν εδώ και καιρό.

Τον σκότωσαν γιατί δεν τους έδινε χρήματα

Ως κίνητρο του φόνου εκτιμάται ότι ήταν η ληστεία, καθώς οι δράστες φέρονται να γνώριζαν ότι ο πεζογράφος είχε πουλήσει τον περασμένο Μάιο ένα σπίτι στην Κηφισιά, έναντι 150.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας το ποσό αυτό δεν βρέθηκε στο σπίτι του δολοφονηθέντος στην Κυψέλη, γεγονός που οδηγεί στο σενάριο τα χρήματα να βρίσκονται στην κατοχή του καταζητούμενου 29χρονου.

Οι δράστες πριν από τη δολοφονία, είχαν ζητήσει από τον πεζογράφο να τους δανείσει χρήματα, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να τους τα δώσει.

Υπέπεσε σε αντιφάσεις

Στο μεταξύ, ο 25χρονος Στεφάν κατά τη διάρκεια της απολογίας του υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας του συγγραφέα.

Ειδικότερα:

1. O συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και ο συνεργός του είχαν μεταβεί στο σπίτι στην Κυψέλη στις 22.30 το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014. Όπως διαπιστώθηκε από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, οι δράστες είχαν φτάσει στο σπίτι πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17.35 της ημέρας εκείνης, ενώ έφυγαν λίγο μετά τις 23.00.

2. Ο Ρουμάνος ισχυρίστηκε ότι ο διαπληκτισμός εκτυλίχθηκε αποκλειστικά εντός του σπιτιού, ωστόσο σε σημείο ανάμεσα στη σκάλα και το ασανσέρ εκτός από τα σπασμένα γυαλιά του Μένη Κουμανταρέα βρέθηκαν και δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη.

3. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συλληφθέντα, ο καβγάς εκτυλίχθηκε στο σαλόνι του σπιτιού, όπου μετά τον διαπληκτισμό έριξαν στο έδαφος το θύμα. Ωστόσο η σορός του βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο.

4. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν έψαξαν το σπίτι του δολοφονηθέντος, παρόλα αυτά έπειτα από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποτυπώματά του σε 9 διαφορετικά σημεία της οικίας.

5. Τέλος, ο συλληφθείς αρνήθηκε ότι ξυλοκόπησαν τον Μένη Κουμανταρέα και ισχυρίστηκε ότι απλά τον έριξαν στο έδαφος, κάτι που διαψεύδεται από τα στοιχεία, καθώς κατά τη διάρκεια της νεκροψίας εντοπίστηκαν κακώσεις, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πνιγμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ