Ποια σχολεία θα ανοίξουν και ποια θα μείνουν κλειστά σήμερα σε όλη τη χώρα!

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά θα μείνουν σήμερα Πέμπτη τα σχολεία στους δήμους της Ανατολικής Αττικής, με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους μισούς δήμους του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα,

η απόφαση προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλαδή Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις των δημοτικών αρχών, κλειστά θα παραμείνουν, αύριο Πέμπτη, λόγω παγετού, ιδιαίτερα στις πρωινές ώρες, τα σχολεία στους εξής δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών:
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Δήμος Αμαρουσίου
Δήμος Βριλησσίων
Δήμος Νέου Ηρακλείου
Δήμος Κηφισιάς
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης
Δήμος Μελισσίων - Πεντέλης
Δήμος Παπάγου - Χολαργού
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
Δήμος Χαλανδρίου
Δήμος Παλλήνης (Ανθούσα, Γέρακας και Παλλήνη)
Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Νέας Ιωνίας και στον δήμο Μεταμόρφωσης.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Σοβαρό πρόβλημα χιονοπτώσεων αντιμετώπισε όλο το τριήμερο ο δήμος Πεντέλης που παραμένει χιονισμένος σε ορισμένα σημεία.
Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Πρεσπών Φλώρινας.

Λόγω του παγετού που επικρατεί, αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας", καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβάδια, στο νομό Κιλκίς.
Στο νομό Καστοριάς, κλειστή είναι επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, από 18ο έως 22ο χλμ. Η ίδια οδός χρειάζεται αλυσίδες, από 15ο έως 30ο χλμ, για τους οδηγούς που κινούνται από τη Φλώρινα προς την Καστοριά.

Στο νομό Καρδίτσας, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ, θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος". Στο νομό Λάρισας, στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας),διασταύρωση "Βρύση του Κατή".
Εξάλλου, στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ,ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ