Ο Λευτέρης Λαζάρου μας ετοιμάζει το πιο νόστιμο φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας! Είστε έτοιμοι;

Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Λαζάρου και το icookgreek.com για την παραχώρηση της συνταγής

Υλικά

βούτυρο: 65 γρ.
κρεμμύδι ξερό: 200 γρ.
αστεροειδής γλυκάνισος: 2
δυόσμος φρέσκος: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
μουστάρδα με σπόρους Colman's: 250 γρ.
ζωμός κότας: 500ml
αλάτι: 1/3 κουταλιά της σούπας
πιπέρι: φρεσκοτριμένο
ρόζ πιπέρι: 4-5 κόκκοι
κρέμα γάλακτος: 150ml
ντομάτα: 1 φρέσκια, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένη
φιλέτο γαλοπούλας: 700 γρ.
ελαιόλαδο: για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον δυόσμο, τη μουστάρδα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και σβήνετε με το ζωμό κότας. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 7’, αφαιρείτε τον γλυκάνισο, περνάτε τη σάλτσα από μπλέντερ και πολύ ψιλή σήτα και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την ντομάτα, το ρόζ πιπέρι, λίγο αλάτι. Ανακατεύετε και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή. Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει πολύ καλά. Στο μεταξύ, λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα από τη γαλοπούλα.
Ψήνετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και, όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε τη σάλτσα σε 4 πιάτα. Από πάνω τοποθετείτε τα φιλέτα γαλοπούλας και πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε με τσιπς παντζαριού ή ρύζι basmati.

Who is Who

Είναι εγγονός ψαρά και γιος μάγειρα, μεγάλωσε στον Πειραιά και τίμησε διπλά τη λιμανίσια καταγωγή του: πρώτα επιλέγοντας να μεγαλουργήσει στη θαλασσινή κουζίνα και έπειτα κερδίζοντας την πιο αξιόπιστη και λαμπερή διεθνή διάκριση για ένα σεφ εστιατορίου, το πολύτιμο αστέρι Michelin. Ο Λευτέρης Λαζάρου είναι ο «άνθρωπος που μαγείρεψε το ψάρι», σε μια εποχή που η Ελλάδα ήξερε μόνο το ψητό, το βραστό, άντε και το τηγανητό. Ήταν τέλη του 1986 όταν άνοιξε το «Βαρούλκο», το εστιατόριο που τάραξε τα νερά στη θαλασσινή γεύση και εξελίχθηκε σε κορυφαία αξία της αθηναϊκής ρέστο σκηνής.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ