Τραγωδία με 43χρονο Έλληνα στο Λονδίνο: Τον σκότωσαν σε πολυσύχναστη στάση λεωφορείου!

Βάναυση επίθεση δέχθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε πολυσύχναστο σημείο του Λονδίνου, ένας 43χρονος Έλληνας.
 

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, το θύμα δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως, ωστόσο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν βέβαιοι ότι πρόκειται για τον Μενέλαο Αλιγιζάκη, καθηγητή μουσικής στο Κολέγιο Αθηνών.
Οι αστυνομικοί και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσαν στο σημείο όπου καταγγέλθηκε η επίθεση, βρήκαν το θύμα ήδη νεκρό με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.


Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί και απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
 


Το θλιβερό περιστατικό συνέβη δίπλα σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo, τον πιο πολυσύχναστο στη Βρετανία, με 98,4 εκατομμύρια εισόδους και εξόδους επιβατών την διετία 2013-2014.
Οι Αρχές καλούν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να καλέσει στον αριθμό 0208 721 4005 ή να κάνει ανώνυμη καταγγελία στο 0800 555 111.

Ποιος ήταν ο Μενέλαος Αλυγιζάκης

Ο Μενέλεαος Αλυγιζάκης ήταν καθηγητής θετικών επιστημών στο Κολέγιο Αθηνών και αλλού, με πλούσιο διανοητικό έργο. Σπόυδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (1979-1987) και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια, διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Στο ενεργητικό του είχε θητεία στις Ουρσουλίνες, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο το Κολέγιο Αθηνών.

Επίσης, είχε διδάξει σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων Τεχνολογία της Μουσικής, ενώ ο ίδιος συνέθετε μουσική. Διατηρούσε δικό του στούντιο τα τελευταία 25 χρόνια. Μιλούσε, εκτός από ελληνικά και αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Αγαπούσε τα ταξίδια, το διάβασμα και τη γιόγκα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ