Γονείς προσοχή: Tablets & Smartphones προκαλούν αϋπνίες στα μικρά παιδιά - Πώς να τα προφυλάξετε

Τα παιδιά τα οποία έχουν πρόσβαση σε ταμπλέτες ή smartphones στο δωμάτιό τους κοιμούνται λιγότερο από εκείνα που δεν έχουν. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αμερικανικής έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην αμερικανική Επιθεώρηση «Pediatrics». Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 2.048 μαθητές, ηλικίας 10 έως 13 ετών. Από αυτούς, αποδείχθηκε ότι όσοι έχουν ταμπλέτες και smartphones στο δωμάτιό τους τη νύχτα κοιμούνται κατά μέσο όρο 21 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι οι συμμαθητές τους που δεν έχουν. 

Ταμπλέτες, smartphones, ακόμη και τηλεοράσεις καλό είναι να μένουν έξω από τα παιδικά δωμάτια, τονίζουν οι επιστήμονες Φωτό: AP

Μειωμένος κατά 18 λεπτά είναι επίσης ο ύπνος των παιδιών που στο δωμάτιό τους υπάρχει τηλεόραση σε σχέση με τα παιδιά που δεν έχουν. «Τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση κατά της απεριόριστης πρόσβασης σε οθόνες στα υπνοδωμάτια των παιδιών», τονίζουν οι συγγραφείς της μελέτης με επικεφαλής την Τζένιφερ Φέιλμπι από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. 

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ