Με ρουκέτες, εκρηκτικά και καλάσνικοφ θα γινόταν η επίθεση στον Κορυδαλλό- Τι βρέθηκε στη νέα γιάφκα του Χ. Ξηρού στο Λουτράκι;

Τα καταλύματα που θα χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον έξι μέλη των «Πυρήνων» αλλά και πιθανον δύο ακόμη ποινικοί που φέρεται να συμμετείχαν στο αιματηρό σχέδιο απόδρασης –με οργανωτή τον Χριστόδουλο Ξηρό-από τις φυλακές Κορυδαλλού αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με βάση ευρήματα στην κατοικία του πρώην μέλους της 17Ν στην Ανάβυσσο.

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε ένα παραλιακό σπίτι στο Λουτράκι το οποίο είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας της γυναίκας που αναζητεί η αστυνομία.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ μιλούν όχι μόνο για άρτια οργανωμένο σχέδιο «καταστροφικής» επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού - σαν «επέκταση» και «τελειοποίηση» της εφόρμησης στις φυλακές Τρικάλων το 2012 - αλλά και ενός ακόμη πιο εντυπωσιακού σχεδίου διαφυγής με σειρά οχημάτων, πιθαν'ον μεταποιημένων, όπως περιπολικά , ασθενοφόρα κι άλλα. Προκειμένου οι δραπέτες να διασκορπισθούν και να μην εντοπισθούν από την ΕΛΑΣ.

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος από τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους «Πυρήνες» με μια μαζική νυκτερινή έφοδο στις φυλακές Κορυδαλλού που ήταν προγραμματισμένη για χθες ή για την ερχόμενη Κυριακή. Υπήρχε συνενόηση και με τους κρατουμένους αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνέχιζαν – παρά την έρευνα για το περσινό πρωτοχρονιάτικο «ρεβεγιόν» - να έχουν ελευθερία κινήσεων μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Θα υποβοηθούσαν κι αυτοί την απόδραση με την χρήση πιθανόν όπλων στο εσωτερικό των φυλακών. Στην απόδραση πιθανόν θα συμμετείχαν κι ένας - δύο ακόμη ποινικοί που ίσως είναι αυτοί που φρόντισαν και για τον εξοπλισμό του πρώην μέλους της 17Ν. Φοβόμαστε πάντως επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω και της χρήσης των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, κι είχαμε λάβει έκτακτα μέτρα προ αρκετών εβδομάδων»

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα δύο νεαρών –ένος άντρα και μίας γυναίκας- που συμμετείχαν στην υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού και στην ενοικίαση του σπιτιού στην Ανάβυσσο, κι οι οποίοι έχουν εξαφανισθεί. Σύμφωνα με στελέχη πρόκειται για άτομα που είχαν σχέση με τους «Πυρήνες» αλλά ποτέ δεν είχαν συλληφθεί για οποιοδήποτε αδίκημα. Παράλληλα ζητούμενο είναι τι θα προκύψει από το πόρισμα των βαλλιστικών εξετάσεων στα Καλάσνικοφ κι άλλα όπλα που βρέθηκαν στο καταφύγιο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι σε ποιο ακριβώς σημείο των φυλακών Κορυδαλλού θα γινόταν η επίθεση με ρουκέτες, εκρηκτικά και Καλάσνικοφ από την ένοπλη οργάνωση του Χριστόδουλου Ξηρού. Την ώρα της επίθεσης υπολογιζόταν ότι όλοι οι κρατούμενοι θα βρίσκονταν στα κελιά τους στην Α Πτέρυγα . Πάντως μέλη των «Πυρήνων» και δύο γνωστοί ποινικοί έμεναν παρατύπως μέχρι το κλείσιμο των κελιών τους –περίπου στις 9 το βράδυ - στο αρχιφυλακείο που βρισκόταν κοντα στην κεντρική είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού !

Επιπλέον σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπενθύμιζαν ότι «περιφερειακά από τις φυλακές Κορυδαλλού υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην περιφέρεια των φυλακών υπάρχει πέρα από τον εξωτερικό τοίχο , μια «τάφρος» κι ακολουθεί ένας ακόμη τοίχος με ψηλό συρματόπλεγμα. Επιπλέον αν γινόταν επίθεση από την κεντρική είσοδο τα κελιά της Α Πτέρυγας ήταν σε απόσταση 200 μέτρων και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο η ομάδα εφόδου του Χριστόδουλου Ξηρού να εισέλθει σε αυτό το σημείο των φυλακών Κορυδαλλού»

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι αν το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές πετύχαινε θα υπήρχε μαζική απόδραση κι άλλων κρατουμένων, όπως συνεβη το 1994 μετά από εξέγερση στο σωφρονιστικό κατάστημα. Επιπλέον στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπενθύμιζαν ότι την περίοδο 1995-2014 είχαν αναφερθεί κι άλλα σχέδια επίθεσης στις φυλακές για την απελευθερωση Ελλήνων ποινικών αλλά κι ενός …πρώην πράκτορα της Μοσσαντ, τα οποία ποτέ δεν ευοδώθηκαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ