Στον ανακριτή ο Χ. Ξηρός - Η γυναίκα που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ & το μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού - Τι βρέθηκε μέσα στη γιάφκα της Αναβύσσου!

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ.

 

 Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση άγνωστης μέχρι στιγμής τρομοκρατικής οργάνωσης, διακεκριμένη οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία αλλά και παραβίαση περιοριστικών όρων.

Την πλαστή ταυτότητα της γυναίκας που εθεάθη με τον Χριστόδουλο Ξηρό τις τελευταίες μέρες πριν τη σύλληψή του, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.Η πραγματική κάτοχος της ταυτότητας, μίλησε στα media της χώρας και δήλωσε έκπληκτη πως μπόρεσαν οι παραχαράκτες να βρουν τα στοιχεία της.

Μέσα στο κρησφύγετο του Χ. Ξηρού στην Ανάβυσσο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, εκρηκτικών υλών και πολλών αντικειμένων που παραπέμπουν στην δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών. Η γυναίκεία πλαστή ταυτότητα φέρει το όνομα Ελένη Μελανή για την οποία η αστυνομία αναζητεί πληροφορίες. Παράλληλα αναζητείται ένας άνδρας ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί . Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ.Ξηρός.

Τέλος όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ χθες ελήφθη βιολογικό υλικό από τον Χ. Ξηρό το οποίο ταυτοποιείται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε βιβλίο το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα στο δέμα - βόμβα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας τον Απρίλιο του 2014.

Σε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις, προχώρησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτρης Τσακνάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας στη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.  έδωσε και μια πολύ σημαντική πληροφορία. Ανέφερε πως το βιολογικό υλικό που απέσπασαν από τον Χριστόδουλο Ξηρό μετά τη σύλληψή του ταυτοποιείται πλήρως με το υλικό άνδρα που βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε σε βιβλίο και στο δέμα που εστάλη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.


Ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης έδωσε  σημαντικές λεπτομέρειες για τα ευρήματα των αρχών στο σπίτι της Ανάβυσσου, όπου και διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός τους τελευταίους μήνες.
Ανέφερε πως σχεδιαζόταν η χρήση ενός κλειστού φορτηγού, για το οποίο βρέθηκε χειρόγραφο σχέδιο.
Όπως εξήγησε ο κ. Τσακνάκης "σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και της γυναίκας που χρησιμοποίησε την πλαστή ταυτότητα σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κατηγορούμενος είναι και άγνωστος άνδρας που νοίκιασε το διαμέρισμα το περασμένο καλοκαίρι.
Διαβάστε ακόμα: Βίντεο Ντοκουμέντο με τον Ξηρό, μια μέρα πριν τον συλλάβουν
Οι σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι παραπέμπουν σε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού από χειρόγραφες σημειώσεις, προκύπτουν δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής από το σημείο, καθώς και εναλλακτικές διαδρομές.


Τα αποτελέσματα ερευνών
Στην αυλή της μονοκατοικίας στην περιοχή της Ανάβυσσου βρέθηκαν 10 σακιά με άμμο και 10 σακιά με τσιμέντο.
Στο εσωτερικό του σπιτιού η αστυνομία ανακάλυψε:
- 8 Καλάσνικοφ, στα δύο από τα οποίο υπήρχαν σκοπευτικά με ακτίνες λέιζερ
- γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις
- πάρα πολλά φυσίγγια του ίδιου όπλου
- 3 πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια στη θαλάμη και γεμιστήρες φυσιγγίων.
- 1 ρουκετοβόλο εύχρηστο
- 3 βλήματα RPG
- 23 κοινοί πυροκροτητές με 13 να έχουν προσαρμοσμένα φιτίλια
- 8 ηλεκτρικοί πυροκροτητές
- Πολλά μέτρα βραδύκαυστου φιτιλιού
- 3 κουλούρες πλαστικού καλωδίου που κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή
- Νάιλον σακουλές με άγνωστη ουσία, σε λευκούς κόκκους
- 5 κοινοί πυροκροτητές διπλής σύνδεσης
- 7 μεγάλες σακουλές με εκρηκτική ύλη, πιθανότατα άνφο
- Κουτάκια αναψυκτικών ενωμένα μεταξύ τους με χαρτοταινία
- Φλούδες πεύκου που χρησιμεύουν στην παρασκευή πυρίτιδας
- 1 μηχανισμός "κουμπατάν", που ουσιαστικά αποτελεί μηχανικό χρονοδιακόπτη
- 1 σιγαστήρας πιστολιού
- Γυναικεία τσάντα με 12 θήκες και συνδετήρες με 10 φυσίγγια Καλάσνικοφ
- Πολλά κινητά τηλέφωνα
- Μικροαντικείμενα που παραπέμπουν σε δημιουργία εκρηκτικών
- 2 σακούλες με 6 κιλά εκρηκτική ύλη, μάλλον αμμωνιοδυναμίτιδα
- Βαρέλι μεταλλικό που έφερε τσιμέντο στο εσωτερικό του, το οποίο σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.  χρησιμεύει για να κατευθύνεται το ωστικό κύμα μιας έκρηξης
- Επιπλέον, μέσα στο σπίτι βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα 1 πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό «ΑΜ 488313», με ημερομηνία έκδοσης 02/04/2014 και στοιχεία ΜΕΛΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, γεν. 02/10/1991 στο Μαρούσι Αττικής, εκδούσα Αρχή Τ.Α. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΪΑΣ, με Α.Δ. 5025/3, για την οποία ο κ. Τσακνάκης ζήτησε από όποιον έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 1014,1414 της Αντιτρομοκρατικής.
Ο κ. Τσακνάκης συμπλήρωσε πως έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά Ξηρού και τουλάχιστον δύο ακόμη ατόμων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ