Αυτοί είναι οι 4 όροι-«βέτο» που θέτει το Ποτάμι για συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Εφικτό θεωρεί το «πάντρεμα» Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς η εκπρόσωπος του κόμματος, Οντίν Λιναρδάτου.

 Τι είπε για Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόθυμο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με την ΝΔ είναι το Ποτάμι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Οντίν Λιναρδάτου, η οποία πάντως έθεσε τέσσερα σημεία στα οποία θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία.

«Υπάρχουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ πρόσωπα με τα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε εξαιρετικά», είπε η Οντίν Λιναρδάτου το Σάββατο σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο 105.5, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα της θέτει ως προϋποθέσεις μιας συνεργασίας τέσσερις βασικούς πυλώνες:

Την παραμονή στο ευρώ, την προστασία των καταθέσεων από επιπλέον φόρους ή «κούρεμα», το «κοινωνικό δίχτυ» προστασίας για τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας «με ευνοϊκότερους όρους για να γίνουν επενδύσεις» ή με αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Η Οντίν Λιναρδάτου αρνήθηκε ότι οι θέσεις του Ποταμιού είναι θολές και υποστήριξε ότι είναι εφικτό το «πάντρεμα» Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς, σημειώνοντας ότι ιδεολογικά καθαρό στη σημερινή συγκυρία είναι μόνο το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα είναι πολιτικές συμμαχίες και άτομα «που συμφωνούν σε ένα πολιτικό πρόγραμμα και βρίσκονται μαζί».

Επιπλέον, δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα Δημόσιο που δε μπορούμε να το αντέξουμε», προσδιορίζοντας τον σύγχρονο δημόσιο τομέα ως μικρό και ευέλικτο. Πάντως, διαφώνησε με ενδεχόμενο απολύσεων, λέγοντας ότι έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και αυτό που χρειάζεται είναι «σωστότερα οργανογράμματα».

Εμφανίστηκε δε αντίθετη με την «κινδυνολογία του Αντώνη Σαμαρά» , ενώ σε ερώτηση για το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε ότι το Ποτάμι δε το αισθάνεται ως απειλή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ