3,1 ποσοστιαίες μονάδες δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ η Rass - Έπονται ΚΚΕ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή & ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 3,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον Ελεύθερο Τύπο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε αμέσως μετά την τρίτη και άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έξι κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝ.ΕΛ. να βρίσκονται μακριά από το στόχο των τριών ποσοστιαίων μονάδων και το ΚΚΕ να διεκδικεί μαζί με το Ποτάμι την τρίτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5% και το ΠΑΣΟΚ με 3,5%.

Μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα 7,6% στην καταλληλότητα της πρωθυπουργίας, με ποσοστό 41% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου κι ενώ ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο, το 6,1% απάντησε ότι θα τον εμπιστευόταν σε περίπτωση που δημιουργούσε κόμμα και ζητούσε την ψήφο των πολιτών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ