Top Woman η Βρετανίδα νοσοκόμα-ηρωίδα Πολίν Κάφερκεϊ που δέχεται να γίνει «πειραματόζωο» για τη θεραπεία του Έμπολα

Στην 39χρονη Πολίν, η οποία υποβάλλεται σε θεραπεία για Έμπολα σε νοσοκομείο του Λονδίνου, δίνεται ένα πειραματικό αντιιικό φάρμακο, καθώς και αίμα από έναν ασθενή που επέζησε τον ιό δολοφόνο.

Να υποβληθεί σε θεραπεία με πειραματικό αντιικό φάρμακο δέχθηκε η βρετανίδα νοσοκόμα Πολίν Κάφερκεϊ, το πρώτο κρούσμα του Έμπολα που διαγνώστηκε στη Βρετανία. Η νοσηλεύτρια από τη Βρετανία είχε επιστρέψει πρόσφατα από νοσοκομείο για ασθενείς με Εμπολα στο Κέρι Τάουν της Σιέρα Λεόνε. 

Στην 39χρονη Πολίν, η οποία υποβάλλεται σε θεραπεία για Έμπολα σε νοσοκομείο του Λονδίνου, δίνεται ένα πειραματικό αντιιικό φάρμακο, καθώς και αίμα από έναν ασθενή που επέζησε από τον ιό δολοφόνο.

Η νοσοκόμα είναι από τους ελάχιστους ασθενείς Έμπολα στον κόσμο που δοκιμάζουν την θεραπεία.

Ο θεράπων ιατρός της γυναίκας Μάικλ Τζάκομπς την προειδοποίησε ότι οι θεραπείες είναι πειραματικές. 

«Έχουμε τη δυνατότητα να συζητάμε μαζί της για το θέμα -είναι επαγγελματίας νοσοκόμα, όπως γνωρίζετε- ενώ έχουμε ζητήσει και τις συμβουλές εκτεταμένου δικτύου συναδέλφων μας», 

Η δοκιμαστική θεραπεία σε ασθενείς του Έμπολα όπως η Πολίν θα μπορούσε να καθορίσει αν η θεραπεία μπορεί να επεκταθεί. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα) έχει ξεπεράσει τις είκοσι χιλιάδες, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 7.842.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ