Το δημοφιλέστερο άρθρο της χρονιάς: 4 μυστικά με τα οποία έχασα 27 κιλά χωρίς δίαιτα και θεράπευσα το σώμα μου!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας 4 μοναδικά μυστικά απώλειας βάρους που άλλαξαν ολόκληρη τη ζωή μου. 

Αυτά με βοήθησαν να χάσω πάνω από 27 κιλά με φυσικό τρόπο (δεν υπήρξαν δίαιτες, φάρμακα ή στέρηση τροφής) και να διατηρήσω το βάρος μου φυσιολογικό για πάνω από 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας θεράπευσα το έκζεμα, το άσθμα, τις δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων μου, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και σταμάτησα να λαμβάνω φάρμακα.

Αυτά τα τέσσερα μυστικά είναι τα εξής:

1. Ξεκινήστε ένα ταξίδι προς τη θεραπεία
Η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι ίασης. Δεν πρόκειται απλώς για μια αλλαγή στη διατροφή, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Η μόνιμη απώλεια βάρους σημαίνει πρώτα απ’ όλα συνειδητοποίηση ότι ο μόνος υπεύθυνος για την υγεία σας είστε εσείς. Η απώλεια βάρους με φυσικό τρόπο είναι μια συνειδητή επιλογή για ένα ταξίδι ίασης, αυτοανακάλυψης και μεταμόρφωσης.
Εσείς είστε το πρόσωπο που ψάχνατε! Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας βρίσκονται μέσα σας. Το ταξίδι ίασης σας επιτρέπει να μειώσετε τους περισπασμούς που υπάρχουν στη ζωή σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να συντονιστείτε και να ακούσετε τις απαντήσεις μέσα σας.
 

2. Θεραπεύστε το σώμα σας
Η τροφή δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να αλλάξει την εμφάνισή σας, αλλά μπορεί επίσης να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Οι θεραπευτικές τροφές έχουν χαμηλή τοξικότητα και ως εκ τούτου βοηθούν το σώμα να αναπτυχθεί. Επιπλέον, θα σας δώσουν τη δυνατότητα αυτοΐασης και απόκτησης υψηλών επιπέδων ενέργειας.
Ποιές είναι λοιπόν αυτές; Οι θεραπευτικές τροφές είναι εκείνες που η φύση έχει προορίσει προς κατανάλωση. Είναι απαλλαγμένες από τεχνητές αρωματικές ουσίες, πρόσθετα, χρωστικές ουσίες και συντηρητικά. (δηλαδή φυσικές μη επεξεργασμένες τροφές)
Όλοι μας καταναλώνουμε διάφορες τροφές, αλλά το βασικό είναι να διασφαλίσουμε ότι τρώμε τις σωστές που είναι και νόστιμες αλλά και θρεπτικές.
 

3. Θεραπεύστε τον νου σας
Οι σκέψεις σας αποτελούν μέρος του εσωτερικού σας κόσμου και αν έχετε σκοπό να χάσετε βάρος, πρέπει να τους δώσετε σημασία.
Απλώς ξεκινήστε παρατηρώντας ποιες σκέψεις σας είναι ωφέλιμες στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος και να θεραπευτείτε. Δώστε προσοχή στις σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, αλλά και στις αρνητικές. Όσο πιο ενθαρρυντικές σκέψεις κάνετε, τόσο πιο υγιής και γεμάτος αγάπη θα είναι ο νους σας. Καλλιεργώντας τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, θα καταφέρετε να αλλάξετε παλιές συνήθειες και συμπεριφορές με καινούριες και πιο θετικές.
Υπάρχουν πολλές απλές ασκήσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε για να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για το σώμα σας. Μερικές από αυτές που χρησιμοποίησα για την απώλεια βάρους ήταν η εξάσκηση της φαντασίας, ο οραματισμός, ο διαλογισμός, η γιόγκα, οι θετικές επιβεβαιώσεις, η παρατήρηση του τρόπου που έβλεπα τον εαυτό μου καθώς και του τρόπου που μιλούσα.

4. Θεραπεύστε τα συναισθήματά σας
Η οικοδόμηση ενός υγιούς συναισθηματικού κόσμου αποτελεί το θεμέλιο όχι μόνο για την απώλεια βάρους, αλλά και για την αποφυγή επαναφοράς του.
Η θεραπεία των συναισθημάτων σας είναι μια εσωτερική διεργασία, η οποία θα σας επιτρέψει να βιώσετε χαρούμενα συναισθήματα όπως ευτυχία, αγάπη, υγεία, ενέργεια, εμπιστοσύνη, συγχώρεση, θάρρος και δύναμη. Όταν είστε γεμάτοι με τέτοια συναισθήματα, η ικανότητά σας να πιστέψετε στον εαυτό σας και να πετύχετε τους στόχους σας γίνεται πιο ισχυρή και ακλόνητη. Έτσι θα αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σας και θα αυξήσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας.

Μπορείτε να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο, αν αντί να επικεντρώνεστε στην απώλεια βάρους αυτή καθαυτή αρχίσετε να στρέφετε την προσοχή σας στη θεραπεία του σώματος, του νου και των συναισθημάτων σας!

Πηγή: mindbodygreen.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ