''Καρφιά'' Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: ''Δεν έχει δικαίωμα να διασπάσει την παράταξη - Ρυθμιστής ο λαός, όχι αυτός''

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε, την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, να ιδρύσει νέο κόμμα, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" του Alpha, ο κ. Βενιζέλος παρά το ότι δήλωνε συνεχώς ότι δεν θέλει να μιλήσει για τον κ. Παπανδρέου, επιχείρησε να αποδομήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε, την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, να ιδρύσει νέο κόμμα, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" του Alpha, ο κ. Βενιζέλος παρά το ότι δήλωνε συνεχώς ότι δεν θέλει να μιλήσει για τον κ. Παπανδρέου, επιχείρησε να αποδομήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για "ατομικό κόμμα" και πρόσθεσε ότι "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη".
"Υπάρχει αυτό το θλιβερό συμβάν, κατά τη γνώμη μου. Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να ιδρύσει ένα δικό του ατομικό κόμμα. Δεν θέλω να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Όλοι γνωριζόμαστε, όλοι έχουμε την ιστορική μας υποχρέωση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την Παράταξη. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις, λόγω της ιστορίας, λόγω της θεσμικής τους θέσης και λόγω του ονόματος που φέρουν. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι νοήμονες, όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και μπορούν να αξιολογήσουν αυτό που συμβαίνει".
"Υπάρχουν κάποιοι που φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη, λόγω της ιστορίας και του ονόματός τους", σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ενώ ερωτηθείς για το αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει οικονομικές εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ, ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά:
"Έχουμε ένα τεράστιο οικονομικό θέμα, το οποίο είχε δημιουργηθεί μέχρι το 2012. Όλοι γνωρίζουν τα πάντα στην Ελλάδα, είμαστε μια χώρα μεσαίου μεγέθους. Δεν θέλω να τα φέρω αυτά στην επικαιρότητα. Τώρα ο στόχος μας είναι η πατρίδα".
Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στενοχωρημένο, αλλά και αποφασισμένο και παρέπεμψε στην ανακοίνωση του κόμματος.

 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ακόμη ότι οι τέως αρχηγοί κομμάτων και οι τέως πρωθυπουργοί φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.
"Βλέπουμε πώς φέρεται ο κ. Σημίτης και ο κ. Καραμανλής", σημείωσε με νόημα.
Ο Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι έχει ιστορική υποχρέωση προς την παράταξη και τον Ανδρέα Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι το τι έγινε το 1989 οι παλαιότεροι το θυμούνται και ποιοι πρόδωσαν και εγκατέλειψαν τον Ανδρέα.
Τέλος, σημείωσε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου ήταν και είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και συνέστησε ψυχραιμία προς τον κόσμο της παράταξης.

"Όποιος θέλει να συνεισφέρει, μπορεί να κάνει λίγη υπομονή. Μετά τις εκλογές θα πάμε σε συνέδριο", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Στόχος η τρίτη εντολή
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η ίδρυση ενός κόμματος ή ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές, αλλά η χώρα, η συνέχιση και η ολοκλήρωση της πορείας της προς την έξοδο από την κρίση.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι να πάρει την τρίτη εντολή και σε αυτό δεν θα το παρεμποδίσει κανένας και κανένας δεν θα αποσπάσει την προσοχή του από τον συγκεκριμένο στόχο.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εκλογές τονίζοντας ότι είναι βέβαιος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας και απέρριψε το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, όπως έγινε το 2012. Έχουμε μόνο έναν μήνα να σπαταλήσουμε, είπε και αυτός είναι ο Ιανουάριος, δεν πρέπει να χαθεί και ο Φεβρουάριος, γιατί είναι ο μόνος μήνας που μένει για να φθάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και να δημιουργηθεί η προληπτική πιστωτική γραμμή.
Σε αυτές τις συνθήκες, όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και της συνεργασίας, γιατί δεν μπορεί αυτό να το κάνει κάποιος άλλος.

Η καλύτερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να σχηματιστεί, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι η κυβέρνηση της εθνικής ευθύνης και συνεργασίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Αλλιώς, τόνισε, θα πάμε σε μια κυβέρνηση των δυνάμεων που θέλουν να συνεργαστούν. Ζήτησε να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί την ευθύνη και τη σταθερότητα και αυτά που λέει διασφαλίζουν τη συνέχεια και την επιτυχία της προσπάθειας.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αρνητικός, έθεσε, όμως ως προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία στη βάση της αλήθειας, την οποία, όμως, δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ