Σκάνδαλο στο παλάτι - Σε υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου κατονομάζεται ο πρίγκιπας Άντριου, γιος της Ελισάβετ!

Σε δικαστικά έγγραφα στις ΗΠΑ, ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής για το βρετανικό θρόνο κατονομάζεται ως ένας από τους πολιτικούς φίλους στους οποίους παραχωρούσε ένα ανήλικο κορίτσι ως «σκλάβα για σεξ» ο διαβόητος χρηματιστής Τζέφρεϊ Έπσταϊν.
 

Σε δικαστικά έγγραφα που αφορούν υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού κατονομάζεται ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας.
Ο πρίγκιπας, δούκας του Γιόρκ, αναφέρεται ως ένα από τα πρόσωπα στα οποία ο διαβόητος χρηματιστής Τζέφρεϊ Έπσταϊν παρέδιδε την ανήλικη τότε κοπέλα ως «σκλάβα για σεξ».

Στις καταθέσεις του, το 30χρονο πλέον θύμα ισχυρίζεται πως μεταξύ του 1999 και του 2002, πριν ενηλικιωθεί, «υποχρεώθηκε να έχει σεξουαλικές σχέσεις» με τον βρετανό γαλαζοαίματο στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε νησί της Καραϊβικής που ανήκει στον κ. Επστάιν.

Ο αμερικανός χρηματιστής και τραπεζίτης καταδικάστηκε το 2008 από δικαστήριο της Φλόριντα για μαστροπεία και εξέτισε 18 μήνες στη φυλακή.
Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που το όνομα του πρίγκιπα Άντριου συνδέεται με την επίμαχη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων, ωστόσο η αναφορά του ονόματός του σε δικαστικά έγγραφα ήταν αρκετή ώστε το Παλάτι του Μπάκινγκχαμ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κάθε εμπλοκή του δούκα του Γιόρκ.
«Για την αποφυγή κάθε αμφιβολίας, κάθε υπόνοια απρεπούς συμπεριφοράς με ανηλίκους και κατηγορηματικά αναληθείς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανικός βασιλικός οίκος.

Ο πρίγκιπας Άντριου είναι το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ και δεύτερος γιος της πίσω από τον Κάρολο. Είναι πέμπτος στη σειρά της διαδοχής, ακολουθώντας τον αδελφό του, τον ανιψιό του Γουίλιαμ, τον γιο του Γουίλιαμ, πρίγκιπα Γεώργιο, και τον δεύτερο ανιψιό του, τον Χάρι.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ