Πώς να περάσετε το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους - Χρήσιμες συμβουλές για να μην βγείτε από το mood των... εορτών!

Ο νέος χρόνος ήρθε, η τρέλα των γιορτών πέρασε, αλλά εσείς δε χρειάζεται και δεν πρέπει να βιαστείτε να βρείτε τη ρουτίνα και την καθημερινότητά σας. Τη φετινή Πρωτοχρονιά ακολουθεί αμέσως ένα Σαββατοκύριακο (3-4 Ιανουαρίου), επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τις ημέρες που έχετε άδεια και οι ευκαιρίες για ξεκούραση, περισυλλογή ή ακόμα περισσότερη διασκέδαση δε σταματούν.

 

Πώς λοιπόν, θα περάσετε εσείς, αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους;

Συνεχίστε τις γιορτές (αν αντέχετε)

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την Πρωτοχρονιά το τέλος των εορτών, αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Η περίοδος των εορτών συνεχίζεται μέχρι και των Φώτων και δεν πρέπει επουδενί να ξεστολίσετε, πριν από τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη.  Συνεχίστε τα πάρτι, ξενυχτήστε, πιείτε και διασκεδάστε, όπως κάνατε και τις προηγούμενες μέρες και μη βιάζεστε να βρείτε τη ρουτίνα σας, γιατί αργά ή γρήγορα και αναπόφευκτα θα σας βρει εκείνη.

Περάστε χρόνο μόνοι σας

Αν στις γιορτές ξεπεράσατε τα κοινωνικά σας όρια και συναναστραφήκατε πολύ κόσμο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου είναι ίσως η πρώτη σας ευκαιρία, μετά την αποκορύφωση των εορτασμών για να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας, στο σπίτι και τον καναπέ σας, κάτω από τις κουβέρτες βλέποντας  ταινίες. Χωρίς να σας κάνει μονόχνοτους ή μοναχικούς μια τέτοια απόφαση, συνειδητά επιλέγετε να ξεκουράσετε το κεφάλι σας από τη βαβούρα του πλήθους. Για κάποιους είναι ανάγκη και ίσως φέτος να είστε κι εσείς ένας από αυτούς.

Ξεκουραστείτε

Αν δεν έχετε την ανάγκη να περάσετε χρόνο μόνοι σας, σίγουρα έχετε την ανάγκη να ξεκουραστείτε από τα απανωτά ξενύχτια (αν δεν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία που θα συνεχίσει το γλέντι μέχρι τελικής πτώσης). Καλέστε τους φίλους σας σπίτι για να δείτε μαζί τις ταινίες, αλλά μην επιδιώξετε τη διοργάνωση ενός ακόμα πάρτι. Ξεκουράστε το σώμα σας και το πνεύμα σας και περάστε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο, επανακτώντας τις δυνάμεις για την εργάσιμη εβδομάδα που ακολουθεί.

Κάντε μίνι αποτοξίνωση

Σίγουρα στις γιορτές ήπιατε πολύ, φάγατε πολλά μελομακάρονα και πολλή πατατοσαλάτα, ξενυχτήσατε πολύ, ενώ την επόμενη είχατε πρωινό ξύπνημα και εν ολίγοις ταλαιπωρήσατε, χωρίς όριο και δισταγμό το σώμα και τον οργανισμό σας.

Το πρώτο λοιπόν, Σαββατοκύριακο του χρόνου, που είναι πολύ πιθανό να μην έχετε καμία πρόσκληση για γεύμα ή πάρτι, είναι η καλύτερη ευκαιρία να φροντίσετε λίγο το βασανισμένο σας σώμα και να κάνετε μια μίνι αποτοξίνωση.

Πιείτε πολύ νερό, στύψτε φυσικούς χυμούς, φάτε λαχανικά για μεσημεριανό και καθαρή πρωτεΐνη για βραδινό. Το σώμα σας θα ανακάμψει εντυπωσιακά και θα ανακτήσετε τις δυνάμεις σας για να ξεκινήσετε σωστά και δυναμικά το νέο έτος.

Οργανώστε τα πλάνα σας για το νέο έτος
Πριν μπει το νέο έτος και καθώς βρισκόταν στο τέλος του το προηγούμενο, πήρατε κάποιες αποφάσεις, βάλατε κάποιους στόχους και αποφασίσατε το 2015 να υιοθετήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Μην καθυστερείτε λοιπόν και μην ψάχνετε αφορμές για να αναβάλλετε αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωή σας, για το 2016.

Βάλτε το χαρτί με τις αποφάσεις και τους στόχους σας σε ένα περίοπτο σημείο του σπιτιού, στον καθρέφτη του μπάνιου ή στην πόρτα του ψυγείου και ξεκινήστε από το πρώτο, κιόλας, Σαββατοκύριακο, την εφαρμογή τους.

Ξεκινήστε (επιτέλους) γυμναστική

Όπως θα ξεκινήσετε με την εφαρμογή των αποφάσεων, όπως να είστε πιο ευγενικοί το νέο έτος, να αγαπήσετε λίγο περισσότερο την οικογένειά σας, όσο κι αν σας εκνευρίζουν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, με τον ίδιο ενθουσιασμό θα πρέπει να ξεκινήσετε και την εφαρμογή του πλάνου γυμναστικής σας.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχετε έναν τέτοιο πλάνο, όπως όλοι έχουμε, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι βάζετε ακριβώς τον ίδιο στόχο τα τελευταία 5 χρόνια. Φέτος, κάντε το μεγάλο βήμα και προχωρήστε στην πραγματοποίησή του και το πρώτο Σαββατοκύριακο του χρόνου, κάντε την πρώτη 20λεπτη βόλτα σας στο πλησιέστερο πάρκο. Κάντε (τουλάχιστον) το ίδιο κάθε Σάββατο του 2015 και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Προγραμματίστε μια εκδρομή για τις αλκυονίδες

Αν δεν καταφέρατε να φύγετε την περίοδο των γιορτών και να περάσετε την Πρωτοχρονιά στην ελληνική επαρχία, εκμεταλλευτείτε το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους, για να οργανώσετε μια εκδρομή την περίοδο των αλκυονίδων ημερών, που συμβαίνουν συνήθως το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, κάθε χρόνο.

Εκμεταλλευτείτε την ηλιοφάνεια που θα έρθει εκείνες τις ημέρες και φροντίστε έτσι να έχετε κάτι να περιμένετε με καρτερικότητα και να είναι πιο εύκολη η μετάβαση από τις γιορτές, στην εργασιακή σας ρουτίνα.

Αλλάξτε τα δώρα που σας έφερε ο Άγιος Βασίλης

Ο Άγιος Βασίλης, είχε μεν τη διάθεση να σας ευχαριστήσει, αλλά δεν είχε υπόψη του ότι έχετε αδυνατίσει και έχει αλλάξει το νούμερό σας στα ρούχα, ούτε ότι έχετε διαβάσει περισσότερα βιβλία απ’ όσα εκείνος νόμιζε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε όλα αυτά τα «λάθος» δώρα, αφού η σκέψη μετράει και υπάρχει πάντα διαθέσιμη η κάρτα αλλαγής. Αφιερώστε λοιπόν, λίγο χρόνο το Σάββατο να αλλάξετε τα δώρα που πήρατε στις γιορτές, γιατί αν δεν το κάνετε τότε, το πιθανότερο είναι να μην το κάνετε ποτέ.

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ