Good News: Το πρώτο θεματικό Στρουμφοχωριό στον κόσμο είναι γεγονός! Μια επένδυση 37 εκ. ευρώ σε ένα μικρό χωριουδάκι της Ισπανίας!

Ένα μικρό χωριό της Ισπανίας, που απροσδόκητα έγινε τουριστικός προορισμός όταν βάφτηκε εξ ολοκλήρου μπλε για την προώθηση της ταινίας «Τα στρουμφάκια», πρόκειται να γίνει το πρώτο θεματικό Στρουμφοχωριό στον κόσμο, σε μια επένδυση που θα ανέλθει σε 37 εκατ. λίρες. 

Το παραδοσιακό χωριό της Ανδαλουσίας, Juzcar, 13 μίλια από την ιστορική πόλη Ρόντα, διέθετε λευκά σπίτια, όμως οι κάτοικοι συναίνεσαν στην πρωτοβουλία της Sony να βάψει το 2011 τα σπίτια σε χρώμα μπλε για την προώθηση της τρισδιάστατης ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το πρόζεκτ περιλάμβανε τη βαφή όλων των σπιτιών του χωριό σε μπλε χρώμα, προκαλώντας, αναπάντεχα, και τουριστικό ενδιαφέρον, κάτι που οδήγησε τους κατοίκους να αποφασίσουν με ψήφισμα να διατηρήσουν το ασυνήθιστο χρώμα στις γειτονιές τους.

Το χωριό έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 τουρίστες.Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, το θεματικό πάρκο αναμένεται να δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας στην περιοχή με την ολοκλήρωσή του.

Το κόστος κατασκευής εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 36,9 εκατ. λίρες, με τις αρχές της περιοχής να ευελπιστούν ότι το στρουμφοχωριό θα τροφοδοτεί την περιοχή με 11 εκατ. λίρες το χρόνο κατ ελάχιστο. 

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ