Στα λευκά μας αποχαιρετά το 2014 - Σε κλοιό χιονιά η Βόρεια Ελλάδα - Χιονίζει και στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Με χιόνι αποχαιρετά το 2014 τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων της Αθήνας. Χιονίζει από το πρωί σε Κηφισιά, Διόνυσο, Αγιο Στέφανο. Αλυσίδες στα Βίλια.

 

Αυτή την ώρα το θερμόμετρο στη Φλώρινα δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, -7 στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, -6 στην Καστοριά, -1 στη Θεσσαλονίκη, -1 στις Σέρρες, -1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ, αντίθετα, η Καβάλα έχει 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη νότια Χαλκιδική σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ αναμένεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης -και ίσως και στην πόλη (ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου)- να χιονίσει. Στον νομό Χαλκιδικής, η χιονόπτωση αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές από το μεσημέρι και μετά. Χιονοπτώσεις αναμένονται, εξάλλου, και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Δείτε εικόνες από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής το πρωί της Τρίτης:

Xιόνια και στην Αττική

Από τις 8 το πρωί, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Από την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τον Διόνυσο και τον Αγιο Στέφανο, μέχρι τις Αφίδνες και τα Βίλια, όπου μπήκαν αλυσίδες στα αυτοκίνητα. Οι θερμοκρασίες στα βόρεια της Αττικής «φλερτάρουν» με το μηδέν!

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα Βίλια και στην Πάρνηθος, λόγω χιονιού

Στο 25ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, στα Βίλια, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολιοσθητικές αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. 

Και από το 22ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πάρνηθος προς το Καζίνο, η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα θα φτάσει στους 8 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς. Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά σταδιακά θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, επηρεάζοντας τα βόρεια τμήματα του νομού και από το βράδυ τα βόρεια προάστια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ