Air Asia: Επιβεβαιώνει η Ινδονησία ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press , οι δηλώσεις ενός αξιωματούχου  της Ινδονησίας πως αυστραλιανό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες εντόπισε συντρίμμια που ανήκουν στο αεροσκάφος που μετέφερε 162 ανθρώπους, επιβεβαιώνονται από την Ινδονησία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, το αεροπλάνο με προορισμό τη Σιγκαπούρη αγνοούνταν, με τις Αρχές τις Σιγκαπούρης να κινητοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο για την εύρεση του.

Στην προσπάθεια προστέθηκαν και δυνάμεις από τη Μαλαισία και την Αυστραλία, ενώ από σήμερα έχουν σπεύσει  σε βοήθεια τους αεροσκάφη και πλοία από την Κίνα. Ο υπεύθυνος Ασφάλειας της Ινδονησίας, τόνισε ότι χρειάστηκε να αναζητήσουν βοήθεια από άλλα κράτη, καθώς η χώρα του δεν έχει τα «εργαλεία» να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Εξαιτίας της τεχνολογικής έλλειψης που έχουμε, συνεννοήθηκα με τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε να λάβουμε βοήθεια από χώρες που έχουν την τεχνογνωσία, αλλά και τη θέληση να μας βοηθήσουν. Αυτές οι χώρες μέχρι τώρα είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα, το αεροσκάφος βρίσκεται μέσα στο νερό», δήλωσε ο ινδονήσιος αξιωματούχος, ενώ όλες οι ενδείξεις των τελευταίων ωρών, οδηγούν προς αυτό το συμπέρασμα. Πάντως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν υπάρχει άμεση πληροφόρηση για την τύχη του αεροπλάνου και τους επιβαίνοντες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ