Aυτά είναι τα top ποδήλατα της χρονιάς 2014 όπως τα επέλεξε το κορυφαίο site για design dezeen - Υπέροχα, μοναδικά!

Μία δεκάδα από ποδηλατόδρομους, ποδήλατα και αξεσουάρ με πρωτότυπα τεχνάσματα και ιδιαίτερη εμφάνιση που θα σας εκπλήξουν!

1. SkyCycle από τους Foster + Partners, Exterior Architects and Space Syntax : Ένας ποδηλατόδρομος 220 χιλιομέτρων πάνω από τις γραμμές του τρένου στο Λονδίνο!

2. Impossible electric bicycle από την  Impossible Technology: Αυτό το ποδήλατο είναι ηλεκτρικό και "μαζεύει" έτσι που χωράει και μέσα σε μία τσάντα!

3. MASS bicycle collection από τον Philippe Starck :  Ο Γάλλος σχεδιαστής παρουσίασε τέσσερα ηλεκτρικά  ποδήλατα με ασορτί αξεσουάρ στην εκδήλωση Eurobike στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου και  ενός  με γούνινη ένδυση . Κάθε ένα έχει μια μπαταρία για να παρέχει επιπλέον ισχύ .

4. Van Gogh cycle path by Daan Roosegaarde 

5. Bike Lift and Carry από την Mukomelov : Αυτό το υφαντό λουράκι  από το ουκρανικό στούντιο της Mukomelov έρχεται σε μια πλαστική θήκη που μπορεί να συνδεθεί με τη γραμμή του καθίσματος ενός  ποδηλάτου . Ξετυλίγεται για να δημιουργηθεί αυτή η λαβή  πάνω από τον ώμο του μεταφορέα.

6. Deimatic Clothing  από τον Will Verity:  Ο απόφοιτος του Central Saint Martins Will Verity σχεδίασε ρούχα με ενσωματωμένα LED που αναβοσβήνουν πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα, αφού ανακάλυψε ότι οι φόβοι της ασφάλειας ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας που οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν το ποδήλατο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

7. Epo bicycle από τον  Bob Schiller: Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιήθηκαν και για τον σχεδιασμό αυτού του ποδηλάτου. Ο κορυφαίος σχεδιαστής αποφάσισε έτσι  να ενθαρρύνει την επιστροφή της παραγωγής ποδηλάτων στην Ολλανδία.

8. Seatylock από την Seatylock:  Ένα αναπαυστικό κάθισμα ποδηλάτου και ταυτόχρονα μια κλειδαριά ενός μέτρου!

9. Double O bike lights από τον Paul Cocksedge: Ο Λονδρέζος σχεδιαστής δημιούργησε μια σειρά από κυκλικά φώτα , τα οποία διαθέτουν 12 LEDs μέσα σε ένα πολυανθρακικό περίβλημα με μια ισχυρή σιλικόνη.  Έτσι είναι λιγότερο εκθαμβωτικό για άλλους ποδηλάτες και οδηγούς αυτοκινήτων.Όταν δεν είναι σε χρήση, τα φώτα μπορούν να συνδεθούν με το ποδήλατο πάνω από μια τυπική κλειδαριά.

10. Kit Bike από την Lucid Design: Ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια ποδηλάτου στο Dezeen φέτος, αυτό είναι το"ποδήλατο σε μια τσάντα" που θα χωρίζεται γρήγορα σε μικρότερα μέρη για να χωρέσει σε ένα σακίδιο." Έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα προβλήματα των ταξιδιών μία κατάσταση του παρελθόντος", δήλωσε ο διευθυντής δημιουργικού της ινδικής εταιρείας, Amit Mirchandani.Η έκδοση πλήρους μεγέθους του ποδηλάτου θα πρέπει να συναρμολογηθεί από μια σειρά από 21 μέρη που περιστρέφουν και  κλειδώνονται μαζί.

Πηγή: dezeen.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ