Norman Atlantic: Με 8 νεκρούς & φόβους για δεκάδες αγνοούμενους έληξε η επιχείρηση διάσωσης!

Το τέλος της επιχείρησης διάσωσης ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, ενώ πληροφορίες από την ιταλική ακτοφυλακή αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ακόμη τρεις σοροί με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους οκτώ.

Παράλληλα, οι αριθμοί που έχουν ανακοινωθεί ενισχύουν τους φόβους για δεκάδες αγνοουμένους και μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις.Σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία, έχουν διασωθεί 432 άτομα με συνολικό αριθμό δηλωθέντων επιβατων και μελών πληρώματος 478. 

Οπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του ελληνικού Λιμενικού, Νικος Λαγκαδιανός, επικαλούμενος τις ιταλικές αρχές, έχουν διασωθεί όσοι ήταν στο κατάστρωμα αλλά ειδικές ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου.

Tην ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος Norman Atlantic ανακοίνωσαν, νωρίτερα, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό. Συμφωνα με τις ιταλικές αρχές, στο πλοίο παραμένουν πλέον μόνον ο πλοίαρχος και τέσσερις αξιωματικοί για να κάνουν τους τελευταίους ελέγχους.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης αποδέσμευσε τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων στο πλοίο «Norman Atlantic».Στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Εν τω μεταξύ, οι Ελληνες διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρικαι το Λέτσε αναμένεται να μεταφερθούν στην Ελευσίνα με C130  απόψε.

 Ελικόπτερο, τύπου Sikorsky, μετέφερε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας επτά διασωθέντες. Τρεις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία του νησιού.

Ένας Έλληνας νοσηλεύεται με εγκαύματα στα άκρα σε νοσοκομείο στο Μπάρι. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και της Κέρκυρας εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ