Good News: Χανιά & Γιάννενα ''βούλιαξαν'' από τους Άγιους Βασίληδες - Το 4ο Santa Run σε μεγάλα κέφια! (Φωτό - Βίντεο)

Πέντε χιλιάδες Αγιοβασίληδες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους των Χανίων το Σάββατο το μεσημέρι.

Για 4η συνεχή χρονιά το Σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Χανίων και την Πολιτιστική Επιχείρηση του δήμου, διοργάνωσαν το 4ο Santa Run, για την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων Κ.Η.Φ.Α. ΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, που ασχολούνται με παιδιά της πόλης τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η συμμετοχή φέτος, παρά τον άστατο καιρό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, οικογένειες με μωρά σε καροτσάκια κρατώντας κόκκινα μπαλόνια και με σφυρίχτρες στο στόμα έκαναν τον γύρο της πόλης. Σε όλο το μήκος της διαδρομής που έγινε υπό τους ήχους της μουσικής από 15 μουσικούς παραγωγούς των Χανίων, καταστηματάρχες της πόλης πρόσφεραν γλυκά και σοκολάτες στους συμμετέχοντες ενώ προσφερόταν μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Το Santa Run πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά μεσημέρι. και σαν ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, στα Χανιά, το 2011. Την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης συμμετείχαν 400 Αγιοι Βασίληδες. Το 2012 έφτασαν τους 1.500 και το 2013 τους 3.000, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε Δεκέμβριο. Πρόκειται για ένα δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη με στολές Αϊ-Βασίλη και πολλά κεράσματα από τα καταστήματα της διαδρομής. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν. Στο Santa Run είναι όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Με την ολοκλήρωσή του διοργανώθηκε πάρτι στην αυλή του Α' Γυμνασίου.

Και τα Γιάννενα όμως είχαν την τιμητική τους, αφού εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων!
Νέοι και νέες της περιοχής, αλλά άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας πήραν μέρος στον αγώνα "Santa Run",των τριών χιλιομέτρων. 
Σε όλο το μήκος της διαδρομής ,βρίσκονταν οι κάμερες του epirusgate και κατέγραψαν εικόνες από τη γιορτή αθλητισμού και αλληλεγγύης, σε ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών περίπου.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτό: flashnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ