Όνειρα απατηλά & travel agents-Φαντομάδες: 5 μαγικές νύχτες στο Γκστάαντ με 300€, Χριστούγεννα στο Κίτσμπουελ με 500€!

Η νεαρή κυρία έφτασε στο αεροδρόμιο με όλα της τα μπαγκάζια έτοιμα, και με εορταστική διάθεση για να περάσει τις γιορτές σε ελβετικό σαλέ. Ακόμη δεν μπορούσε να πιστέψει πως έκλεισε με 300 ευρώ όλο το πακέτο γι’ αυτές τις ονειρεμένες διακοπές. 

Οταν έφτασε στο γκισέ, διαπίστωσε πως είχε απόλυτο δίκιο που δεν μπορούσε να το πιστέψει: η υπάλληλος της ανακοίνωσε πως οι κάρτες επιβίβασης που της είχαν στείλει στο μέιλ της ήταν πλαστές! Μία σύντομη τηλεφωνική έρευνα απέδειξε πως ούτε κράτηση υπήρχε στο ξενοδοχείο στο οποίο κατευθυνόταν ούτε και θέση στην πτήση με την οποία θα έφτανε εκεί. Και το χριστουγεννιάτικο όνειρο έσκασε πριν καν αρχίσει.

Φυσικά, η δύστυχη νεαρά δεν ήταν η μόνη που άκουσε τις σειρήνες του Ιντερνετ κι έκλεισε φθηνά εισιτήρια για να καταφύγει εκ των υστέρων στις... σειρήνες της Αστυνομίας. Το Διαδίκτυο αυτές τις μέρες είναι γεμάτο με απατηλές «προσφορές» που δυσκολεύεσαι να τις προσπεράσεις: πέντε μαγικές νύχτες στο Γκστάαντ της Ελβετίας με 300 ευρώ, Χριστούγεννα στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας με 500 ευρώ... Αλλά όπως λένε και από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, όταν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, συνήθως είναι απάτη.

Πράγμα που με λύπη διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, και μια γνωστή τηλεπαρουσιάστρια (το δικό της «φέσι» έφτασε τα 450 ευρώ), και μια τηλεπερσόνα που νοίκιασε σπίτι στον Παρνασσό, και δεν ξαναείδε ούτε τα ευρώ ούτε το σπίτι. Τα στοιχεία λένε πως η απάτη με τα σαλέ και τα εισιτήρια μπορεί να έχει ξεκινήσει πολύ πιο πριν, αλλά ειδικά τώρα στις γιορτές κάνει θραύση.

Κάθε μέρα της εορταστικής περιόδου οι Αρχές υπολογίζουν πως τουλάχιστον 150 (!) δύστυχοι ταξιδιώτες διαπιστώνουν πως τελικά θα μείνουν στην Αθήνα, και το μόνο δικό τους πράγμα που θα ταξιδέψει, θα είναι τα χρήματα που έχουν ήδη στείλει στον πράκτορα της απάτης...

Βλέπετε, καθώς οι καρδιές των ανθρώπων ανοίγουν, οι απατεώνες προσμένουν πως θ’ ανοίξουν μαζί και τα πορτοφόλια τους. Κι έτσι, προκύπτει και η εορταστική απάτη με τους εράνους-μαϊμούδες ανά την επικράτεια. Στα Ιωάννινα, ένας Ελληνας κι ένας Αλβανός πιάστηκαν να κάνουν έρανο υπέρ ενός φανταστικού φιλανθρωπικού σωματείου και έκοβαν και αποδείξεις! Ηταν, μάλιστα, τόσο πειστικοί στον ρόλο των φιλάνθρωπων, που ο Ελληνας, όταν πιάστηκε, εκτός απ’ τα ημερολόγια με το λογότυπο του (ανύπαρκτου...) σωματείου, είχε πάνω του και 905 ευρώ που είχε καταφέρει να μαζέψει από αφελείς συμπολίτες του!

Στις Σέρρες, πάλι, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ξετρύπωσε τρεις εξίσου «φιλάνθρωπες» κυρίες, που μάζευαν λεφτά για κάποια φανταστική ΜΚΟ, ενώ στην Εδεσσα εντοπίστηκε ένα απατηλό κουαρτέτο: τρεις άνδρες και μία γυναίκα, με περίπου 500 ευρώ μετρητά, γνωρίστηκαν εκτάκτως με τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, και τώρα ετοιμάζουν το επόμενο φιλανθρωπικό τους event πίσω απ’ τα κάγκελα της φυλακής. Αλλά ακόμα κι αν αυτοί πιάστηκαν, η κατάσταση με τους εράνους-μαϊμούδες έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που την περασμένη εβδομάδα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου έφτασε να βγάλει ανακοίνωση πως «δεν διενεργεί κανέναν έρανο» και «δεν πωλεί ούτε ημερολόγια ούτε ατζέντες»!

Ποιος μπορεί, όμως, να ψέξει τους απατεώνες; Αυτές τις μέρες η «αγάπη για όλο τον κόσμο» πουλάει. Πράγμα που συνειδητοποίησε κι ένας χαριτωμένος κύριος απ’ τον Αγιο Δημήτριο Αττικής, ο οποίος στο κλίμα των ημερών ξεκίνησε να στέλνει το εξής μήνυμα στα διψασμένα γι’ αγάπη υποψήφια θύματά του: «Σε είδα στην καφετέρια και μου άρεσες πολύ. Ο Γιάννης μου έδωσε τον αριθμό σου. Είμαι η κοπέλα που σε κοίταζε επίμονα. Θα χαρώ να τα πούμε. 69... ». Καθώς δεν υπάρχει Ελληνας που να μην ξέρει κάποιον Γιάννη, και σπανίως θα βρείτε εκπροσώπους του ισχυρού φύλου που να μη θεωρούν πως κάποια τους κοιτούσε επίμονα εξαιτίας της ομορφιάς τους, το σχέδιο του απατηλού αποστολέα είχε απρόσμενα μεγάλη επιτυχία. Το τηλέφωνο με το οποίο συνόδευε το γιορτινό του sms το έλαβαν μαζικά άπειροι υποψήφιοι Ρωμαίοι στην περιφέρεια Αττικής, και πολλοί απ’ αυτούς απάντησαν όλο χαρά στη φανταστική δεσποινίδα από την καφετέρια, δίνοντας τα στοιχεία τους και ό,τι άλλο εκείνη τους ζητούσε. Ατυχώς για τον κύριο απ’ τον Αγιο Δημήτριο, όμως, υπήρξαν και κάποιοι πιο καχύποπτοι, που μόλις έλαβαν το μήνυμα, αντί για τη νεαρή κοπέλα, σκέφτηκαν να πάρουν την, όχι και τόσο όμορφη, Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και κάπως έτσι, η μαζική αποστολή μηνυμάτων αγάπης σταμάτησε, και ο κύριος απ’ τον Αγιο Δημήτριο βρέθηκε στο κελί. Από εκεί, το μόνο μήνυμα που μπορεί πλέον να στείλει, είναι στον δικηγόρο του. Και δεν λέει ούτε «Καλά Χριστούγεννα», ούτε «Ευτυχές το Νέο Ετος».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ